Rosenkrantz-Theil er søvnløs: De har opført sig så uartigt

Andelsboligforeningen Hostrups Have på Frederiksberg er fredag blevet begæret konkurs af Nykredit, hvor foreningen har lån for knap to milliarder.

Danmarks største andelsboligforening, Hostrups Have på Frederiksberg er begæret konkurs af Nykredit.

Det bekræfter Sø- og Handelsretten over for TV 2 Business, der også har set den orienteringsskrivelse, som Hostrup Have sendte til andelshaverne i går aftes.

Konkursbegæringen og Nykredits håndtering af sagen har skabt stor vrede hos flere af andelsforeningens medlemmer. 

- Mest af alt så er jeg så vred på Nykredit. Hvordan de kan tillade sig at skabe et billede af, at vi skulle misligholde vores lån, er jeg ikke kommet mig over endnu, siger folketingsmedlem for Socialdemokraterne Pernille Rosenkrantz-Theil, der er andelshaver i foreningen.

Andelshaver: Vi har levet op til vores forpligtigelser

Politikeren har ligget vågen hele natten med en usikkerhed om, hvad der nu kommer til at ske fremadrettet for hende og de resterende andelshavere i foreningen.

- Vi har sat vores husleje ned på det niveau, som vi er forpligtet til i forhold til aftalen med Nykredit. Vi har på alle måder levet op til de forpligtigelser, vi har overfor Nykredit, og det har været vigtigt for os, siger hun og fortsætter:

quote Jeg synes, de har opført sig så uartigt med den historie, de forsøger at spinde, at jeg næsten ikke kan have det i mig.

Pernille Rosenkrantz-Theil, andelshaver.

- Jeg synes, de har opført sig så uartigt med den historie, de forsøger at spinde, at jeg næsten ikke kan have det i mig.

Søren Aamand Jensen, som er kurator hos Kroman Reutert. Han mener, at det har haft stor betydning, at andelsforeningen har sat boligafgiften ned. 

- Umiddelbart kan man ikke betale det, man skylder med den indtægt, der er i foreningen med den nedsatte boligafgift. Hvis boligafgiften blev holdt på det niveau, den var i oktober, så ville der være større indtægt i foreningen. Dermed ville man have mulighed for at betale, det man skylder i løbende terminsydelser, siger han. 

Handler om at få skabt tryghed

Nu handler det for andelshaverne om at få dannet sig overblik over, hvilke konsekvenser konkursbegæringen af foreningen kommer til at få for dem. 

- Nu handler det først og fremmest om at få redet stumperne. Vi skal sørge for, at der kommer en eller anden form for tryghed omkring folks boligsituation her, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Nu skal vi have et overblik over, hvad det er for nogle betingelser, der kommer til at være omkring den her konkurs. Det handler om, at der hurtigst muligt skal meldes noget ud, så vi alle ved, hvad vi skal forholde os til, siger hun.

Huslejefald var nok

Beslutningen om at erklære andelsforeningen konkurs kommer efter mange måneders forhandlinger om, hvad der skulle ske med den gældsramte forening. 

Kreditoren Nykredit har stået i en svær situation, da banken vil tabe penge uanset, om de lod foreningen fortsætte eller lod den gå konkurs.

Den endelige beslutning om at lade foreningen gå konkurs kommer dog nu, fordi Hostrup Have for nylig besluttede at sætte boligafgiften ned til 2010-niveau efter flere huslejestigninger, der ikke førte til en bedre økonomi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik