Ros til Frederiksbergs borgmester - lussing til hans parti

På landsplan har Konservative over de senere år mistet vælgertilslutning, og den tendens slår i høj grad igennem i den konservative højborg, Frederiksberg Kommune.

En meningsmåling udarbejdet for Lorry af Jysk Analyse viser, at hvis der var kommunalvalg nu, så ville Konservative få 28 procent af stemmerne - markant mindre end de 39,7 procent, partiet opnåede ved sidste valg i 2009.

Venstre kan til gengæld håbe på fremgang. Målingen viser en vælgertilslutning på 10 procent - mod 5,4 i 2009. Dansk Folkeparti står til en tilbagegang - fra 3,6 procent i 2009 til 3 i dag, mens Liberal Alliance stiger fra 0,3 til 2 procent.

De konservatives tilbagegang giver behov for hjælp fra Radikale Venstre, og målingen spår partiet et stærkt valg. Radikale Venstre måtte i 2009 nøjes med 5,9 procent af stemmerne, men står lige nu til 15 procent - en fremgang på 9,1 procentpoint.

SF står til tilbagegang. Partiet fik ved valget i 2009 18, 4 procent af stemmerne - nu står de til 13 procent. Knap så skidt går det for Socialdemokraterne, der går fra 19,7 til 19 procent af stemmerne. Enhedslisten går frem - fra 6,3 procent i 2009 til 8 procent i dag.

Andre partier - forskellige lokallister - står til 2 procent af stemmerne.

Tidligere har Radikale Venstre på Frederiksberg støttet det konservative styre. Nu lyder det lidt anderledes:

"Vi er ved at drøfte hvilken strategi, vi skal lægge for valget i '13. Når den proces er overstået, så melder vi ud og siger, hvem vi peger på", siger den radikale spidskandidat Morten Jung til Lorry og tilføjer, at nu handler det om indflydelse.

Jysk Analyse har også spurgt Frederiksberg-vælgerne, hvordan de synes, deres borgmester klarer sig. Og her får den konservative Jørgen Glenthøj pæne karakterer - 45 procent af de adspurgte mener, at han har klaret sig enten meget godt eller godt


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik