Rommedahl skyder Brøndby væk fra bunden

Dennis Rommedahl scorede sit første mål for Brøndby, som vandt superliga-bundkampen over Lyngby med 1-0.

Brøndby IF kan ånde lette op.
Efter søndagens 1-0-hjemmesejr over Lyngby kan Brøndby gå ind til landskampspausen med en smule ro i sindet, fordi holdet formåede at rykke lidt væk fra nedrykningsstregen, hvor der nu er fem point ned til netop Lyngby.
Sejren fjerner dog ikke den eksisterende krise, der kunne have vokset sig uhyggelig stor, havde Lyngby vundet kampen. Så var Brøndby røget under nedrykningsstregen efter 11 spillerunder, altså 1/3 inde i sæsonen.
Efter en målløs første halvleg, hvor Brøndby pressede mest på, men manglede at producere de helt store chancer, lurede en ny nedtur. Men Dennis Rommedahl fik med et tidligt mål kort efter pausen sat en stopper for det.
Målet var Rommedahls første for Brøndby, efter at han i sommer kom hjem til Danmark efter en lang udlandskarriere. Landsholdsspilleren stod pludselig alene inde i straffesparkfeltet og sendte køligt bolden forbi Rune Pedersen i Lyngbys mål.
Både Rommedahl og Brøndbys anden landsholdskant, Michael Krohn-Dehli, er spillere, som bør kunne løfte klubben højere op i tabellen end den nuværende placering som nummer ni.
Men nogle gange viser de for lidt af deres kvaliteter. Sådan var det også mod Lyngby. I glimt havde de gode aktioner, men de burde kunne være endnu mere dominerende - især mod et bundhold.
Lyngby var presset godt i bund det meste af kampen og satsede udelukkende på kontra. Missionen var tæt på at lykkes i første halvleg, hvor Anders Christiansen havde halvlegens største chance.
Men den offensive midtbanespiller var ikke kold nok ved sin friløber, og Brøndby-målmand Michael Tørnes reddede til hjørnespark.
Efter to liganederlag i træk var sejren tiltrængt for Brøndby, som i landskampspausen kan fundere lidt over, hvordan holdet også skal besejre holdene fra ligaens top-8.
Hidtil er det foruden gevinsten over Lyngby kun blevet til sejre over Silkeborg og HB Køge - altså ligaens tre dårligst placerede hold.