Romalejr tæt på børneinstitutioner gør beboere utrygge: Efterlyser handling fra politiet

Et større antal romaer har slået lejr ved siden af flere børneinstitutioner på Islands Brygge. Politiet er flere gange blevet kontaktet, uden at det har ført til, at lejren er blevet ryddet, fortæller beboer.

Beboere og børneinstitutioner på Islands Brygge har fået en gruppe nye naboer, som de gerne ville have været foruden.

Der er tale om et større antal romaer, der har slået lejr tæt på indgangen til Amager Fælled på Artillerivej - i nærheden af flere børneinstitutioner.

- De kører i pendulfart med deres Ikea-poser og slidte madrasser. Når jeg går derovre med min hund, ligger der toiletpapir med lort på, siger Lotte Bødstrup, der er mor til to drenge og beboer i området.

Hun fortæller, at der i den forgangne halvanden uges tid har boet op mod tyve romaer i lejren under nogle presenninger. Romaernes kummerlige leveforhold er dog langtfra det største problem, forklarer hun.

- De skaber utryghed og ligger lige op ad en legeplads, en børnehave og en græsplane, hvor mine børn spiller bold. Vi har også et genbrugsskur nede i gården, hvor vi dagligt er nede og jage romaer væk. Vi har sågar måttet bygge et gitter for at holde dem ude, siger hun og tilføjer, at de alligevel finder vej ind i gården.

Politiet er blevet kontaktet flere gange

Ifølge Lotte Bødstrup har både hun og flere af de andre beboere kontaktet Københavns Politi adskillige gange, så der kan blive gjort noget. Men foreløbig er ingenting sket. 

- Jeg forventer jo ikke, at de ringer og indvier mig i deres planlægning. Men nu har de fået beskeden minimum syv-otte gange, og der sker stadig ingenting, siger hun.

- Jeg har ikke lyst til at lyde som en racist, for det er jeg på ingen måde. Men jeg føler, det er min borgerpligt at få gjort noget ved her. Det kan ikke passe, at vi ikke kan få dem væk, siger Lotte Bødstrup.

Lars Munkedal, der er leder af Bryggens Børne- og Ungdomscenter, har så sent som i dag kontaktet Københavns Politi, efter han er blevet opmærksom på romalejren.

- Det er et problem, at de ligger så tæt på børnene. Vi ligger fire børneinstitutioner ved siden af hinanden, og lejren ligger lige op ad vores hestefold mellem to institutioner. Vores børn er tit ude og lege på Fælleden, og det er jo ikke så sjovt, hvis de møder dem, siger Lars Munkedal, men understreger, at han endnu ikke har hørt, at børnene har udtrykt bekymring.

Romaer under børnenes morgenmad 

På naboinstitutionen Bryggehuset har man en stor legeplads med mange kroge og direkte adgang til Amager Fælled. I øjeblikket er lederen på ferie, men en af de ansatte fortæller til TV 2 Lorry, at børnene har første parket til romalejren.

- Når vi har åbnet børnehaven her under sommeren, har vi siddet udenfor og spist morgenmad. Så er de (romaerne, red.) kommet ud i mindre grupperinger fra buskadset, siger den ansatte, men understreger, at romaerne ikke har generet dem.

Lars Munkedal fra Bryggens Børne- og Ungdomscenter fortæller, at politiet har oplyst ham, at de ”ikke kan gøre så meget ved det”.

- Det, de siger, man skal gøre, og som de har gjort, er, at Udlændingestyrelsen skal ind over. Så skal de møde op tidligt om morgenen, inden romaerne forsvinder fra lejren, for at finde ud, om de opholder sig lovligt eller ulovligt, siger han.

Udlændingestyrelsen oplyser dog til TV 2 Lorry, at det er en politiopgave.

Tre lejre ryddet i dag - ni rumænere anholdt

Københavns Politi oplyser i en mail til TV 2 Lorry, at de løbende modtager løbende anmeldelser om utryghedsskabende lejre.

- Den pågældende lejr ved Islands Brygge er vi også blevet gjort opmærksomme på, skriver Københavns Politi i mailen.

Her gør de samtidig opmærksom på, at de så sent som her til morgen har ryddet tre lejre i Indre By, hvor de har anholdt ni rumænere, der alle får en bøde samt zoneforbud gældende for hele Københavns kommune.

Tre af de anholdte forelægges Udlændingestyrelsen mhp. administrativ udvisning på grund af historik og lignende forhold, oplyser politiet.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik