Rollespilsforeningen Dragonfactory: Hos os er alle helte

Den fantasifulde forening fra Ballerup udvikler næste generation. Nu håber de at vinde 100.000 kroner i TV 2 Lorrys jagt på fantastiske fællesskaber

I rollespilsforeningen Dragonfactory regerer fantasien, og det kræver ikke andet end at komme forbi og sige hej for at komme med i magien. Alle nye børn får tildelt en ældre frivillig, som hjælper med at stifte venskaber i foreningen. 

- Vi har mange, som lider under fattigdom og autisme, ordblindhed er meget udbredt, og vi er generelt en meget broget flok, fortæller Victor Dethlefsen fra Dragonfactory. 

Men når dragterne er på, eller terningerne ruller, forsvinder alt det.

- Dragonfactory er en unik mulighed for børn og voksne, som slås med ting i hverdagen for at komme væk fra det hele og i stedet slås med drager og riddere og være helte. Det er et sted, hvor børn og voksne, som har det svært socialt, kan få venner, fordi de er sammen om noget, siger Victor Dethlefsen.

quote Dragonfactory er en unik mulighed for børn og voksne, som slås med ting i hverdagen for at komme væk fra det hele og i stedet slås med drager og riddere og være helte.

Victor Dethlefsen, Rollespilsforeningen Dragonfactory

Dragonfactoryer én af mange fællesskaber, der har tilmeldt sig TV 2 Lorrys konkurrence "Fantastiske Fællesskaber", hvor der er mulighed for at vinde 100.000 kroner.

Kender du et fællesskab, der bidrager til og tager særligt ansvar i sit lokalområde, så kan du tilmelde det her.

Tilmeldingen lukker snart!

  • Til og med d. 18. september kan alle tilmelde et fællesskab ud over det sædvanlige.
  • Herefter vil en jury nominere fem fællesskaber i hver TV 2 Region.
  • Fællesskaber, der har søgt tidligere år, men ikke opnået nominering, må gerne melde sig til igen.
  • I sidste ende afgør borgerne ved afstemning, hvilket fællesskab i hver TV 2 Region, der får titlen som årets Fantastiske Fællesskab og modtager prisen på 100.000 kr. til at udvikle netop deres fællesskab.
  • Du kan tilmelde dit fantastiske fællesskab her.

TV 2 Lorry er sammen med seks andre TV 2 Regioner, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet, og Made By Us for tredje gang gået sammen om at hylde Danmarks mest Fantastiske Fællesskaber. Fordi man nogle gange ikke tænker nok over deres afgørende betydning for samfundet.

quote Det lokale engagement er afgørende for sammenhængskræften i vores samfund.<br />​

Esben Danielsen, Direktør i Lokale og Anlægsfonden.

- Det lokale engagement i foreningslivet, i frivilligt drevne indsatser og projekter er afgørende for sammenhængskraften i vores samfund og styrker vores livsindhold. Det er store ord om noget, der bare sker hver dag i et utal af små og store indsatser, men ved at sætte fokus på de fantastiske fællesskaber anerkender og viser vi, hvor meget de er værd, siger Esben Danielsen, der er direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Det kræver vældigt meget udstyr at lave magiske rollespil. Det er de frivillige selv, der laver det, når de ikke er ude med børnene. På den måde holder de prisen for børnene på et minimum.
Det kræver vældigt meget udstyr at lave magiske rollespil. Det er de frivillige selv, der laver det, når de ikke er ude med børnene. På den måde holder de prisen for børnene på et minimum.
Foto: Rollespilsforeningen Dragonfactory

Andre der har meldt sig til Fantastiske Fællesskaber 2019

HF Birkevang

En oase af hyggelige små haver, havegange, stemning og mangfoldighed, hvor folk gør ders yderste for at hjælpe hinanden. Foreningen inviterer på inspirationsture, så andre kan få idéer til at skabe et grønt boligkvarter med fællesskab og nærvær

 

FDF Ny Tolstrup

Her lærer børn en masse gennem leg, fantasi og oplevelser i naturen.

De mener, at børn skal mærke, der er noget, de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet og at deres færdigheder kan bruges, i tæt samspil med naturen
 

Momunity

Et mødrefællesskab for mødre, medmødre, stedmødre, bonusmødre og bedstemødre,  fordi alle mødre har brug for relationer og ingen må føle sig alene! De taler sammen digitalt og mødes lokalt om aktiviteter og samvær, som lokale Mamas inviterer til.
 

Elderlearn -Bygger bro mellem ældre og integration

Her matches ældre med sprogstuderende udlændinge. Det skaber trivsel, glæde og indhold for den ældre, og forbedrer mulighederne for udlændingens integration, fordi samtalen både fremmer sproget og forståelsen. Win win for parterne og samfundet.

 

Hverdagsaktivisterne

Selvom man har et handicap har man som alle andre et behov for at være noget for nogen. Så her samles frivillige med udviklingshandicap, særligt sårbare personer, og helt almindelige danskere om at gøre noget godt for andre i samfundet.
 

Rollspil er en dyr hobby for de frivillige, som bruger hundredevis af timer hvert år af deres fritid på at planlægge, forberede og bygge rekvisitter til de fantasifulde rollespil for børnene. Her vil de 100.000 kroner kunne gøre en kæmpe forskel.

quote Det er meget vigtigt for os, at vores rollespil er tilgængeligt for alle børn - ligegyldigt hvad forældrenes indkomst er.

Victor Dethlefsen, Rollespilsforeningen Dragonfactory

- En stor andel af pengene skal bruges på at lave nye lånekofter og låneskjolde til børnene, da dem, vi har, efterhånden har en del år på bagen. Det er meget vigtigt for os, at vores rollespil er tilgængeligt for alle børn - ligegyldigt hvad forældrenes indkomst er. Vi har lånesværd, -bælter, -kofter, -skjolde, make-up, -hatte, mm., så ingen skal føle sig udenfor, siger Victor Dethlefsen fra Dragonfactory.

Langt den største del af Dragonfactorys budget går til deres årlige sommerferierollespil i uge 28, hvor frivillige bor i en hytte i skoven, laver sociale aktiviteter om aftenen, og har børn til rollespil om dagen. Lidt af et udstyrsstykke!
Langt den største del af Dragonfactorys budget går til deres årlige sommerferierollespil i uge 28, hvor frivillige bor i en hytte i skoven, laver sociale aktiviteter om aftenen, og har børn til rollespil om dagen. Lidt af et udstyrsstykke!
Foto: Rollespilsforeningen Dragonfactory

Udover rollespil for børn, har Dragonfactory udviklet voksenrollespil til deres frivillige. Også her vil de 100.000 kroner gøre det muligt at inkludere flere i fællesskabet.

- Voksenrollespillene har vist sig at være den allerbedste måde at ruske frivillige sammen til en stor og glad forening. Vi er meget forskellige både i forhold til alder, evner og diagnoser, men vi vil altid gerne kunne favne bredt og have plads til alle, siger Victor Detlefsen.

Sådan foregår Fantastiske Fællesskaber 2019

  • August: Tilmelding åbner 26. august og slutter 18. september.

  • September: Fem fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
    Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

  • November: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

  • 22. november: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel - så reserver dagen og aftenen nu!

      

       Du kan tilmelde dit fantastiske fællesskab her

Med rollespil kan man træde ind i en verden, hvor alle roller er vigtige og fællesskabet er altafgørende. 
Med rollespil kan man træde ind i en verden, hvor alle roller er vigtige og fællesskabet er altafgørende. 
Foto: Rollespilsforeningen Dragonfactory

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik