Roere søgte ly under uvejr: Blev næsten ramt af lynet

Seks københavnske roere blev næsten ramt af lynet, efter de søndag måtte lægge til på en lille ø i Storstrømsfarvandet under et farligt uvejr.

En weekendtur til Stubbekøbing på Nordfalster med sejlads i Storstrømsfarvandet mellem Falster og Sjælland var nær endt katastrofalt for seks roere fra de københavnske roklubber Roforeningen KVIK og Københavns Roklub.

Her sejlede roerne dagsture i to robåde af typen toåres inriggere ud fra Stubbekøbing. Søndag gik turen mod Præstø, men her blev roerne ramt af et voldsomt uvejr, som tvang dem til at lægge til på øen Tærø. 

Det var i to både af denne type, som de seks roere sejlede i, da uvejret tvang dem i land.
Det var i to både af denne type, som de seks roere sejlede i, da uvejret tvang dem i land.
Foto: Leif Thygesen

Her fik de bådene på land, hvorefter de søgte ly for voldsom regn og torden i en lille skov på øen.

Blev ramt af elektrisk stød

På vej mod skoven var to lyn tæt på at ramme dem, og derfor satte roerne sig samlet på hug i en lille lund, skriver roinfo.dk, hvor Kenny Andersen fra Københavns Roklub uddyber:

- På det tidspunkt var vi alle seks samlet – og netop i det øjeblik ramte et lyn få meter fra os. Vi blev alle ramt af elektriske stød, der kom gennem jorden, og flere af os har efterfølgende mærker efter strømmen. Nogle af os holdt hænderne på jorden og fik også stød gennem armene, fortæller Kenny Andersen til mediet.

quote Vi blev alle ramt af elektriske stød, der kom gennem jorden, og flere af os har efterfølgende mærker efter strømmen.

Kenny Andersen, Københavns Roklub

Roeren beskriver videre, at de seks ved mødet med lynet oplevede, at strømmen fra lynet gik gennem jorden, ind af det ene ben og ud af det andet, mens kroppen spjætter voldsomt ufrivilligt.

Ingen mén

- Samtidig lyder et sønderrivende brag, der gør dig døv og giver dig tinnitus i flere minutter efter, siger Kenny Andersen til roinfo.dk.

På trods af den voldsomme oplevelse, skete der til alt held ikke mere med de seks roere.

De søgte nødhavn og blev indlagt på Nykøbing Falster Sygehus til observation i 24 timer, hvor det heldigvis viste sig, at alle var uskadte.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik