Røg fra lort lukkede landsby ned - og det brænder stadigvæk

Torsdag arbejder brandfolk fortsat for at få slukket den store mødding, som gik i flammer i Egedal Kommune onsdag middag.

Brandfolk kæmper på andet døgn med at få bugt med en rygende bunke lort.

Onsdag middag udbrød en stor brand i en gigantisk mødding i Hove, der ligger i Egedal Kommune.

Den store bunke lort ligger i en grusgrav, og frygten fra beredskabets side var, at den spredte sig til en nærliggende mark.

Branden gav store røgskyer, der var så tætte, at politiet i en periode frarådede alle at opholde sig udendørs i landsbyen Hove, ligesom hele landsbyen blev lukket ned.

quote Det er rent ud sagt en rigtig lorteopgave

Morten Pontoppidan, indsatsleder

Det betød, at flere borgere i Hove måtte vente i timevis, før de kunne komme hjem.

Beredskabsmeddelelsen fra Rigspolitiet blev først afblæst klokken 20 onsdag aften.

Fortsat stor indsats torsdag

Torsdag er branden under kontrol - men det brænder fortsat, lyder det fra Frederiksborg Brand & Redning.

- Det er rent ud sagt en rigtig lorteopgave, da det er hestemøg meget af det her. Så det er lort med lort på for at sige det lige ud, siger Morten Pontoppidan, som er indsatsleder i Frederiksborg Brand & Redning.

Årsagen til at branden brød ud undersøges stadigvæk, så det vides endnu ikke, om den er opstået på baggrund af menneskelig indgriben, eller om den komprimerede lort er selvantændt.

Fra beredskabets side lyder meldingen torsdag, at man regner med at være der tidligst indtil i morgen.

- Vi er stadigvæk i gang med at efterslukke på branden igår. Vi har sammen med Beredskabsstyrelsen gået og efterslukket hele natten og fået splittet de her bunker ad, siger Morten Pontoppidan til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det er svært at sige, hvor længe vi skal blive herude. Der er stadigvæk nogle steder, hvor det ligger og ulmer. Og vi skal have kigget på, om det er noget, vi skal have slået det ned, eller om vi skal lade det ligge og lade en brandvagt være herude.

Hvorfor er det svært at slukke det her?

- Den bunke, som har herude, er godt komprimeret og ligger meget tæt. Det har ligget her i flere år. Det betyder, at vi har skulle bruge nogle maskiner på at få det spredt.

Ifølge indsatslederen har der været mellem 60 og 70 brandmænd på opgaven, siden meldingen om branden indløb klokken 12.21 onsdag.

- Lige nu går der seks-syv mand herude, siger Morten Pontoppidan.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik