Rødt flertal vil kortlægge usund luft i København

Når regeringen ikke vil lege med i spillet om at kortlægge luftforureningen i København, må politikerne på Københavns Rådhus træde til, mener flere partier.

Regeringen har ingen ambitioner om at gøre noget ved luftforureningen i København, og derfor bør Københavns Kommune selv måle luftforureningen flere steder i København. 

Sådan lyder det i et forslag fra SF og Enhedslisten, der skal behandles i Borgerrepræsentationen på torsdag i næste uge, skriver Politiken torsdag.

- Det er ingen hemmelighed, at vi synes, at regeringen er super uambitiøs, når det handler om luftforurening. Men vi kan ikke leve med at vente på en løsning fra Christiansborg, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) til Politiken. 

Som en del af forslaget skal tal fra en række nye målestationer i byen bidrage til en årlig undersøgelse af, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser luftforureningen i København har.

Samtidig skal data om luftforureningen hele tiden være offentligt tilgængelige i realtid på en kommunal hjemmeside. Forslaget møder opbakning fra Socialdemokratiet, og der tegner sig dermed et rødt flertal for forslaget.

- Ren luft er en førsteprioritet for os. Derfor har vi også tænkt os lidt forsigtigt at stemme for det her forslag, selv om vi nok hellere så, at vi brugte kræfterne på det, der rent faktisk giver ren luft, siger Jonas Bjørn Jensen (S), politisk ordfører i Borgerrepræsentationen, til Politiken. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik