Røde rumper indtager Zoo

Zoologisk Have har fået en ny bavianflok.

'Åh abe. Åh abe..'

I morges ankom en stor gruppe bavianer, der skal udgøre Zoos nye bavianflok. Gruppen består af to halvbrødre, der tilsammen har ni hunner med sig fra den hollandske Zoo i Emmen.

Dyrlæge Mads Bertelsen tog sammen med sine kolleger imod de 11 bavianer, og han var godt tilfreds med det første møde, fortæller han til TV2 Lorry.

- Hvis man tager to bavianhanner, som aldrig har mødtes, så vil sådan noget her formentlig give et stort blodbad, og en af dem måtte give op. Så det kan man ikke bare gøre. Fidusen her er, at det er to brødre, der er vokset op sammen og har levet med hinanden, så de kommer som en pakke, siger Mads Bertelsen til TV2 Lorry.

Gæsterne i Zoo fik kort efter mulighed for at hilse på den nye flok i udendørsanlægget, da dyrepasserne hurtigt kunne konstatere, at flokken opførte sig harmonisk.

Spændinger kan opstå

Det er første gang i mange år, at Zoo har to hanner på én gang, og Zoo forventer, at de to brødre kommer til at trives fint.

- Der vil blive holdt meget øje med dyrene i de næste par dage, for selv om det er gået rigtigt godt indtil nu, så kan der sagtens opstå spændinger senere. Det som der er en hvis risiko for, det er, at den ene af hannerne pludselig vil sige, nu er det mig der bestemmer, og så forsøge at smide lillebror ud. Men vi håber, at de kan leve sammen som en stor gruppe, siger dyrlæge Mads Bertelsen.

Her forenes de to hanner i København Zoo:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Bypark foran Tivoli

playEt skridt nærmere: Flertal bakker op om bypark foran Tivoli

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

koen

Lokal rytter fandt kalv bag pigtrådshegn - kritik preller af på forpagter

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere