03:24

Røde roser og bolcher: Slutspurt i valgkampen

Med få dage til valget spidser kampen om de sidste stemmer til. Det fik flere kandidater til at trodse novemberkulden.

Selvom valgkampen er ved at være forbi, kæmper kandidaterne stadig om de sidste stemmer. Det gjorde de på hver deres måde. 

-Jeg tror ikke, at Facebook kan erstatte den personlige kontakt med borgerne. Det handler om at komme ud og tale med dem. Det tror jeg helt sikkert rykker noget, siger Sabah Abid til TV 2 Lorry. 

Det er altid vigtigt at vise flaget. 

Søren Franklin Recinella, spidskandidat, Ungt Gribskov

Sabah Abid, som er socialdemokratisk kandidat, stod da også med sine kandidatkolleger og delte røde roser, bolcher og flyers ud foran et supermarked. Nøjagtigt som de har gjort gennem hele valgkampen.

Ifølge hende, giver det stadig mening at troppe op på gaden - selv i en tid, hvor sociale medier fylder mere og mere. 

Læs også Politiet tømmer tog på Høje Taastrup: Jager mand med pistol

"Man skal ikke kun eksistere på de sociale medier"

Det nye unge parti "Ungt Gribskov" stod på samme måde, som kollegaerne i Høje-Taastrup.

Her erkender partiets spidskandidat, Søren Franklin Recinella også, at det ikke er nok kun at føre valgkamp på nettet, også selvom man er ung. 

Jeg tror ikke, at Facebook kan erstatte den personlige kontakt med borgerne.

Sabah Abid, Socialdemokratiet 

-Det er altid vigtigt at vise flaget. Ligemeget hvordan man kører sin kampagne, så er det også vigtigt at vise, at man også eksisterer i virkeligheden og ikke kun på de sociale medier, siger han til TV 2 Lorry.

Tidligere undersøgelser har vist, at hver tiende vælger først beslutter sig for, hvem de vil stemme på, når de står i stemmeboksen. Så der er stadig mange stemmer at hente for kandidaterne. Derfor valgte de fleste kandidater igen i dag at gå på gaden. I et forsøg på at overbevise vælgerne om, at det netop er hos dem, at folk skal sættes kryds. 

Når kommunalvalget er afholdt tirsdag d. 21. november, kan kandidaterne vurdere, hvorvidt de kolde ture i gadebilledet gav pote. 

Læs også Verdens femtestørste vandland til Høje Taastrup: "Det er fantastisk"