Røde partier på Rådhuset: København kan modtage 500 kvoteflygtninge

Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF på Københavns Rådhus foreslår, at København tager imod op til 500 kvoteflygtninge.

København kan snildt tage imod kvoteflygtninge, selvom udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre har besluttet, at Danmark ikke skal tage imod kvoteflygtninge i år.

Det foreslår fire partier på Københavns Rådhus, der nu opfordrer Overborgmester Frank Jensen til at skride til handling, så Københavns Kommune tager imod op mod 500 kvoteflygtninge.

Medlemmerne fra Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF på borgerrepræsentationen foreslår, at kommunen tager imod den kvote af flygtninge, FN tidligere har tildelt Danmark.

- København har modtaget færre flygtninge end forventet de seneste år, og samtidig har københavnerne tidligere vist sig parate til at deltage meget aktivt i integrationen af de nyankomne flygtninge. Så København er klar til at tage imod kvoteflygtninge, og det er mit håb, at ministeren tager imod vores håndsrækning, siger Mette Annelie Rasmussen, der er gruppeformand for De Radikale.

De Radikales gruppeformand, Mette Annelie Rasmussen.
De Radikales gruppeformand, Mette Annelie Rasmussen.
Foto: TV 2 Kosmopol

Partierne vil derfor have Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet til at kontakte Udlændinge- og integrationsministeren med det budskab, at Københavns Kommune kan tage imod kvoteflygtningene.

Tre år uden kvoteflygtninge

Kvoteflygtninge er en kategori af flygtninge, som er særligt udsatte ifølge FN.

Danmark har tidligere taget imod den mængde kvoteflygtninge, FN og Danmark i fællesskab har vedtaget. Men i 2016 og 2017 har Danmark ikke modtaget kvoteflygtninge.

Tidligere på måneden udtalte Inger Støjberg, at Danmark heller ikke i 2018 tager imod kvoteflygtninge.

I 2016 besluttede udlændinge- og integrationsministeren, at Københavns Kommunes nul-status i forhold til at skulle modtage nye flygtninge, blev ophævet.

Udlændingestyrelsen meldte ud, at Københavns Kommune skulle modtage 1.283 flygtninge i årene 2016-18. Men 900 af de forventede flygtninge er aldrig dukket op. 

- Vi har som land forpligtet os til at tage imod en del af verdens mest udsatte. Det ansvar har regeringen fralagt sig, og derfor siger vi nu, at København kan hjælpe regeringen med at leve op til Danmarks internationale forpligtelser og hjælpe mennesker i nød, siger Mette Annelie Rasmussen.

S og V har tidligere vist interesse

Det er ikke første gang, partier på Københavns Rådhus gør opmærksomme på, at kommunen kan rumme flere flygtninge.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard udtalte i august til Berlingske, at kommunen "sagtens tage flere flygtninge i København".

Den holdning delte Socialdemokratiets valgte  i borgerrepræsentationen også:

- Vi har jo aldrig fået dem, vi skulle have. Så det ville være mærkeligt, hvis vi ikke kunne tage imod flere, udtalte socialdemokraternes Susan Hedlund til TV 2 Lorry dengang.

Forslaget behandles i Borgerrepræsentationen ved det næste møde den 1. november.

Der er 55 medlemmer i Borgerrepræsentationen. De fire partier, der i medlemsforslaget tilkendegiver opbakning, har til sammen 27 medlemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik