Røde partier dumper forslag om skolefri på dronningens fødselsdag

Københavnske folkeskolebørn får ikke fri, når dronningen fylder rundt. Det slår S, SF og EL nu fast.

De Konservatives forslag om en fridag for alle københavnske folkeskolelever på Dronnings Margrethes 80 års fødselsdag i 2020, møder ingen opbakning fra rød blok.

Onsdag skal forslaget til afstemning blandt politikerne i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg. Men allerede nu slår et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten fast over for TV 2 Lorry, at de vil stemme det ned.

- Vi kommer ikke til at stemme for det. Det er op til de enkelte skoler, om de vil gøre fødselsdagen til en fridag. Der er jo også en mulighed for at integrere det som en del af undervisningen, siger Sofie Seidenfaden, der er medlem af Børne-og Ungdomsudvalget for Socialdemokratiet.

EL: Fridag vil give en del rod

Heller ikke SF eller Enhedslisten bryder sig om forslaget, og dermed er der ikke stemmer nok, da de tre partier tilsammen udgør seks af de i alt 11 medlemmer af udvalget.

- Jeg er jo republikaner inderst inde, så jeg synes ikke, det er en fantastisk anledning, siger Gorm Anker Gunnarsen, der er det ene Enhedslistens to medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget, til TV 2 Lorry.

Han mener desuden, at en fælles fridag for folkeskolerne den 16. april i 2020 vil give en del rod i forhold til de mange helligdage, der i forvejen ligger i perioden.

Dronningens fødselsdag falder således på en torsdag i 2020 i samme uge, hvor påskeferien slutter med Anden Påskedag om mandagen.

- Så set fra et arbejdsgivermæssigt synspunkt, tror jeg ikke, det er den mest produktive måde at afbryde en uge på, der allerede har Anden Påskedag i sig, så det bliver en tredages-uge, siger Gorm Anker Gunnarsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

kgs have

playKæmpe toiletkælder i Kongens Have i forfald i 14 år - snart genåbnes den

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere