Røde flag på stribe i Københavns Havn: Se, hvordan dit badevand er

Der er røde flag i hele Københavns Havn, hvilket betyder, at badevandet ikke er lækkert at bade i.

Opdateret: Klokken 12.45 fredag er der kun to røde flag tilbage i Københavns Havn. Det gælder Halvandet Badezone på Refshaleøen og Havnevigen ved Nokken.

Selvom vejret skal blive varmt og lækkert fredag, bør man ikke bade i Københavns Havn.

Der er nemlig røde flag fra Islands Brygge til Sydhavn. Tidligere på morgenen var der også rødt flag ved Søndre Refshalebassin på Refshaleøen.

Vandet er ellers dejlig varmt mellem 19 til 20 grader, men badevandskvaliteten er ikke i orden. 

Når der er et rødt flag, betyder det, at der er en risiko for, at badevandets bakteriekoncentration overskrider EUs grænseværdier. 

Badevandsvagten ved Københavns Kommune, Jan Rasmussen, fortæller, at de seneste dages store regnskyl er årsag til de røde flag. 

Under Københavns Havn er der nogle store, underjordiske bassiner, hvor regn- og kloakvand ledes hen, når kloakkerne er ved at være fyldt op. Ved kraftig regn kan disse bassiner blive fyldt op, og regn- og kloakvand ledes ud i havnen.

- Der har været et overløb til havnen torsdag. Derfor har nogle af havnebadende været lukket, siger han.

- Så snart vores  beregninger viser, at badevandskvaliteten er god, åbner vi havnebadene igen. Vi åbner de fleste af havnebadene ved middagstid fredag, og eftersom vejrudsigten nu lover tørvejr resten af dagen, forventer vi, at alle badesteder vil være åbne igen i morgen lørdag, siger han. 

- Lørdag er der dog risiko for en ny omgang kraftig regn, men vi holder hele tiden øje med vandkvaliteten og lukker for badning hvis vandkvaliteten ikke er ok, siger Jan Rasmussen fra Badevandsvagten i Københavns Kommune.

Vil du bade alligevel, er der er grønne flag ved Sandkaj Badezone i Nordhavn, ved Svanemøllen ved Østerbro og på Amager Strandpark. 

Derudover er der røde flag på Vallensbæk Strand. Også her forventer man god badevandskvalitet igen lørdag.

Se, hvordan badevandskvaliteten er, der hvor du bor her.

Derfor er vandet i Københavns Havn så rent

København blev sidste år kåret til en af verdens bedste storbyer at bade i af CNN

 

Årsagen til, at vandet i Københavns Havn er så rent, som det er, skal bl.a. findes under caféerne på Kvæsthusbroen, ved Skuespilhuset, for enden af Dampfærgevej på Østerbro, ved Amager Strandpark og sågar under Højbro Plads.

 

Her har Hovedstadsområdets Forsyningsselskab i samarbejde med Københavns Kommune placeret en række store underjordiske bassiner, hvor regn- og kloakvand ledes hen, når kloakkerne er ved at være fyldt op.

 

På den måde ligger det beskidte vand og venter på, at der bliver plads i kloakkerne inden det ryger videre til rensningsanlæggene.

 

HOFOR, der har ansvaret for byens kloaksystem, har bygget i alt 13 bassiner, der holder havnen ren. Det største bassin kaldes Colosseum og har en volumen på 30.000 m3 - det svarer til 12 olympiske badebassiner.

 

Skulle det dog ske, at basssinerne bliver fyldte og der kommer uønskede bakterier i badevandet, vil der blive flaget med rødt flag ved havnebadene - men indtil da er det bare om at nyde det gode vejr og det rene badevand!

Tjek dit badevands kvalitet

På hjemmesiden badevand.dk kan du både tjekke vandets kvalitet og temperatur.

Ellers kan du downloade app'en Badevand. Her kan du holde dig opdateret på badevandskvaliteten langs den sjællandske østkyst, København og syd for København.

11 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde på en Badevandsudsigt: København, Fredensborg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Brøndby, Helsingør, Ishøj, Hvidovre, Hørsholm, Rudersdal og Vallensbæk.

Badevandskvalitet i de resterende kommuner kan ses på deres hjemmesider.

Vurderingen af badevandskvaliteten er baseret på en computersimulering af koncentrationen af E.coli bakterier og enterokokker, som er en anden bakterieslægt.

Kend dit badeområde

På Trygfondens hjemmeside kan du få et overblik over, hvor og hvornår der findes livreddere. Trygfondens livreddere er på pletten fra 28. juni til 21. august i tidsrummet 10-18. 

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste er allerede på strandene ugen før, altså fra mandag d. 24 juni.

Nordkystens livreddere er dog allerede på plads i livreddertårnet i weekenderne mellem 10 og 18 på seks udvalgte strande, som du kan se ved at klikke her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik