Rockerlærling i sag om milliontyveri

En stor sag om tyveri af designermøbler og luksusbiler for mere end 3,8 millioner kroner fik i går et alvorligt skud for boven. Retten i Lyngby måtte opgive at gå i gang med retssagen mod to 22-årige mænd fra Kastrup, fordi den ene af sagens to hovedpersoner er stukket af fra varetægtsfængsel under en ledsaget udgang. Den undløbne arrestant har ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger forbindelse til Hell Angels' rockerlærlinge AK81.

- Vores fornemmelse er, at det er blevet en yderst lukrativ forretning at stå for den type tyverier. Der er personer, som virkelig har fået øje på den slags, siger vicepolitiinspektør og leder af Nordsjællands Politis afdeling for organiseret kriminalitet, Morten Kaare Pedersen.
Politiet mener, at de mange indbrud er organiseret, men Morten Kaare Pedersen ønsker ikke at uddybe forholdet til AK81.
Sagen er et resultat af en omfattende efterforskning, som Nordsjællands Politi har stået i spidsen for. De to mænd blev anholdt i november efter en stor politiaktion, hvor også en hæler blev anholdt. Hæleren er siden idømt fem måneders fængsel.
Ifølge anklageskriftet har den forsvundne 22-årig stået bag 19 tyverier af særlig grov beskaffenhed i villaer i Vedbæk og Holte-området, i Slangerup og flere andre steder på Sjælland. Hans makker er tiltalt for 10 indbrud. Og det er dyre sager, de to er gået efter. Listen over luksuriøse tyvekoster tæller blandt andet en kongeblå Porsche 911 til en værdi af 540.000 kroner, Arne Jacobsen Ægget- og Svanen-stole, Wegnerstole, PH lamper og -lysekroner, B&O-anlæg og meget andet.
Sagen er nu i stedet planlagt til at skulle begynde i slutningen af september.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik