Rockere sender officiel klage over lukning af rockerborg

To rockerborge i Hvidovre og Rødovre har været lukket siden november. Men rockerne er nu gået den officielle vej for at klage over lukningen til kommunen.

11 rockerborge på Sjælland blev lukket i november sidste år efter en større konflikt mellem rockergrupperingerne Bandidos og Satuhdarah.

Det udviklede sig til skudepisoder og hærværk over hele Sjælland.

quote Vi ønsker ikke rockerborge i Hvidovre, og jeg vil gøre alt for, at vi ikke har dem.

Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre, Soc.Dem.

Politiet sagde god for, at rockerborgene måtte åbne igen halvanden måned efter, men i Rødovre og Hvidovre satte kommunen en stopper for, at Bandidos-rockerborgene igen slog dørerne op. Begge kommuner nedlagde et såkaldt "samlingsforbud" på begge adresser.

Nu har Bandidos-rockerne i Hvidovre og Rødovre fået nok og har klaget til Planklagenævnet over samlingsforbuddene, skriver sn.dk.

Rockere mener ikke, der er utrygt

En kommune kan nedlægge forbud mod at en ejendom anvendes som samlingssted for rockere eller bander, hvis det medfører "væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende".

Men det mener rockerne ikke er blevet påvist, skriver sn.dk.

Sådan ser rockerborgen i Hvidovre ud.
Sådan ser rockerborgen i Hvidovre ud.
Foto: TV 2 Kosmopol

Det er kommunerne ikke enige i.​ I Rødovre afviste man klagen. Det samme gjorde man i Hvidovre, hvor kommunalbestyrelsen diskuterede sagen.

Her henviste kommunen til henvendelser fra borgere og institutioner i området om utryghed. Derudover nævner kommunen en episode i november, hvor politiet fandt skudhuller fra et automatvåben udenpå rockerborgen i Hvidovre.

- Vi ønsker ikke rockerborge i Hvidovre, og jeg vil gøre alt for, at vi ikke har dem. I det aktuelle tilfælde ligger ejendommen i et beboelsesområde, tæt på institutioner, skole, fritidsaktiviteter, kirker mm. Det hænger simpelthen ikke sammen med, at vi ønsker at skabe gode, sikre og trygge rammer for vores borgere, borgmester i Hvidovre, Helle Adelborg, Soc.Dem., til sn.dk.

Samlingsforbuddet i Hvidovre udløber den 1. marts. Planklagenævnet skal nu vurdere, om kommunerne nedlagde samlingsforbud på forkert grundlag. 

Hillerød kan ikke lukke rockerborg

I Hillerød har politikerne det stik modsatte problem. Her ønsker man at lukke rockerborgen i byens industrikvarter, men man kan ikke bevise, at borgen medfører "væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende", fordi ingen har klaget.

Kommunen har derfor skrevet et åbent brev til justistsminister, Søren Pape Poulsen, Kons., fordi man ikke mener, at stramningerne i den nyeste bandepakke er nok.

- Selvom en rockerborg ikke behøver at være til direkte fare for de få borgere, der bor i området, synes vi ikke den skal være der, og vi vil gerne have den lukket. Det er også meningen med bandepakken, at vi kan lukke samlingssteder, hvor der kan foregå ting, vi ikke ønsker, siger Jamil Cheheibar, der er formanden for det særlige udvalg, der er nedsat for at bekæmpe rocker og bandekriminalitet.

Læs mere om den sag her.

DET SIGER BANDEPAKKEN OM ROCKERBORGE

  • En kommune kan nedlægge forbud mod at en ejendom anvendes som samlingssted for rockere eller bander, hvis det medfører "væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende".
  • Domstolene kan idømme en person, der er dømt efter bandebestemmelsen, opholdsforbud i den eller de kommuner, hvor forbrydelsen har fundet sted.
Kilde: Justistsministeriet

TV 2 Lorry besøgte rockerborgen i Hvidovre i 2013, hvor naboerne var noget utrygge:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik