Rockere i fængsel i kæmpe hashsag

Fire mænd - deriblandt nuværende og tidligere HA'ere - anses for at være storleverandører til Christiania.

Fire mænd, deriblandt to fuldgyldige medlemmer og et tidligere medlem af rockergruppen Hells Angels, blev fredag i Københavns Byret idømt lange fængselsstraffe for indsmugling af store mængder af hash.

Den 53-årige hovedmand Jens Christian Firlings, der er fuldgyldigt medlem af rockergruppen, skal fem år bag tremmer.

Anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra bandeenheden Task Force Øst er tilfreds med, at det er lykkedes at få dømt fuldgyldige medlemmer af Hells Angels i hashsagen.

- Jeg er rigtig glad for, at retten har givet mig ret i, at Firlings er bagmanden, og at vi har fået dømt nogle fuldgyldige HA'ere, siger Ulrik Sjølin Pedersen.

Politiet har under efterforskningen af sagen konfiskeret værdier for næsten 10 millioner kroner, og hovedmanden skal ud over fængselsdommen aflevere store værdier, som menes at være tjent på hashhandlen.

Ifølge anklageren skal HA'eren aflevere værdier "i millionklassen", men han får lov til at beholde en Lamborghini og andre værdier, som han har købt for en lottogevinst på 5,2 millioner kroner.

- De ting, han har købt for lottogevinsten, kan vi ikke røre, siger Ulrik Sjølin.

Den 45-årige Michael Ingeman Holm, der også er fuldgyldigt medlem af Hells Angels, skal fire år i fængsel, og hans bror Rene Holm, der er tidligere medlem, skal fire år og seks måneder bag tremmer.

Fjerdemanden, den 30-årige Martin Bjønager Nielsen, skal i fængsel i tre år og seks måneder.

Mændene anses af politiet for at være storleverandører til hashboderne på Christiania.

De valgte meget overraskende for få dage siden at tilstå store dele af det, som Task Force Øst havde tiltalt dem for. Derfor har byretten kunnet skære 17 dage ud af tidsplanen og afsluttet sagen mod dem hurtigere end ventet.

Tre af mændene, deriblandt hovedmanden, er dømt for indsmugling af 983 kilo hash, mens den sidste blev dømt for 823 kilo.

Smugleriet stod på fra efteråret 2010 og otte måneder frem. Task Force Øst slog til mod HA'erne i april sidste år.

Stofferne blev kørt ind i landet af kurerer og anbragt på lagre i Roskilde, hvor de ventede på at blive kørt tættere på København og skjult i en haveforening eller i nogle lagerbygninger i nærheden af lufthavnen i Kastrup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik