Rockere flytter tilbage: "Vi bliver ved med at være her"

De seneste tre måneder har det været forbudt for Bandidos i Hvidovre at samles i klubhuset. Men nu ophører forbuddet - og rockerne vender tilbage.

Siden 2002 har Kirkegade 8 i Hvidovre dannet rammerne for den lokale forening af Bandidos.

Alligevel har klubhuset stået tomt de seneste tre måneder, efter kommunalbestyrelsen i Hvidovre brugte en ny mulighed i lovgivningen til at fjerne rockerne fra boligområdet.

Den nye mulighed kaldes et såkaldt samlingsstedsforbud, og blev vedtaget efter en eskallerende konflikt mellem de to rockergrupperinger Bandidos og Satudarah. 

Det betød, at det ikke har været tilladt for medlemmer af rockerklubben at færdes indenfor en radius på 500 meter fra klubhuset.

Men i dag udløb forbuddet på tre måneder, og ifølge nu er Bandidos-medlemmerne igen klar til at indtage klubhuset. Det skriver Ekstra Bladet.

Forbud kan ikke forlænges: - Et miskmask i lovgivningen

quote Nu ophører forbuddet, og så kan vi have en frygt for, hvad der så vil ske

Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune, Socialdemokratiet

Selvom Hvidovre Kommune gerne så, at de kunne forlænge forbuddet, kan det ikke lade sig gøre, da rockerne har efterkommet forbuddet og holdt sig væk. Derfor har der ikke været nogle konflikter omkring klubhuset.

- Her er der måske et miskmask i lovgivningen. For det er selvsagt klart, der ikke har været optøjer i de tre måneder, rockerne ikke har måttet være der. Nu ophører forbuddet, og så kan vi have en frygt for, hvad der så vil ske, sagde Hvidovre Kommunes borgmester, Helle Adelborg fra Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry igår. 

Den frygt må kommunen tilsyneladende affinde sig med fremover. Ifølge Bandidos' talsmand, Kent Sørensen, er der ingen tvivl om, hvad rockerklubben nu stiller op.

- Man kan fristes til at sige, at det vel egentlig giver sig selv. Hvis du bliver smidt ud af din lejlighed, og du får at vide, at du kan flytte tilbage, hvad gør du så, spørger talsmanden retorisk til Ekstra Bladet og tilføjer:

quote Vi har brugt tid og penge på det her klubhus, så det er jo ikke et, vi bare forlader

Kent Sørensen, talsmand Bandidos

- Vi har brugt tid og penge på det her klubhus, så det er jo ikke et, vi bare forlader.

Samtidig bliver talsmanden spurgt ind til, hvorvidt han kan forstå borgerne og kommunalbestyrelsen i Hvidovres bekymring. Men her er forståelsen tilsyneladende ikke stor.

- Biker-miljøet i Danmark er kommet for at blive. Det bliver det ved med at være, uanset hvilke tiltag man tager, for at få det opløst. Det kommer aldrig til at ske. Så uanset hvad, bliver vi ved med at være her, afslutter talsmanden til avisen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik