Rockere får stor straf-rabat i landsretten

Landsretten straffer Hells Angels-rockere mildere end byretten.

Ingen Hells Angels-rockere får fængsel på livstid i den store rockersag i Østre Landsret. Flere af de 14 skyldige har fået mildere straf for en stribe drabsforsøg, et overfald med køller og et våbenlager i Gentofte.

Det slår Østre Landsret fast tirsdag i den såkaldte store rockersag. I byretten løb straffen mod rockerne samlet set op i 135 års fængsel, men rockerne har fået rabat ved at anke til landsretten.

Det skyldes blandt andet, at fem tiltalte rockere alle er frifundet i landsretten for et drabsforsøg i Rantzausgade på Nørrebro i København i oktober 2009.

Brian Sandberg er en fri mand

Ifølge anklagen kørte flere bevæbnede rockere til en internetcafé i Rantzausgade, hvor planen var en hævnaktion for et skyderi tidligere på aftenen, hvor den kendte eksrocker Brian Sandberg blev beskudt i Hellerup.

Rockerne får dog aldrig løsnet et skud, fordi personer fra internetcafeen skyder først. Ingen kommer til skade. Men landsretten mener ikke, at der er beviser for, at de fem rockere sammen stod bag skudaktionen.

Brian Sandberg kunne allerede i sidste uge ånde lettet op, da han blev frifundet for anklager om to drabsforsøg - blandt andet i Rantzausgade.

Selvom landsretten derimod dømte ham for et kølleoverfald, så har Brian Sandberg siddet fængslet så længe, at han er en fri mand.

I alt har 16 rockere været på anklagebænken, men landsretten har pure frifundet de to.

Sagen byggede på eksrockers udsagn

De fleste ofre for rockernes forbrydelser var unge mænd med udenlandsk baggrund, og ifølge anklagerne var skyderierne et led i konflikten mellem Hells Angels og flere indvandrerbander.

Ingen er i disse sager blevet dræbt, men flere af ofrene lever i dag med alvorlige mén. Heriblandt en 20-årig mand, der har fået amputeret sit ene ben på grund af skudlæsioner.

Store dele af sagen bygger på politiets kronvidne, eksrockeren MFP, som vendte sig mod rockervennerne og fortalte politiet alt om drabsforsøgene. MFP blev tidligere idømt 12 års fængsel for sin rolle i drabsforsøgene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik