Ritt tør ikke love dig noget mere

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), og hendes partifæller på Rådhuset vil i den kommende valgkamp hverken love guld, grønne skove eller 5.000 billige boliger.

Enhver form for bindende valgløfter og kontraktpolitik med københavnerne bliver helt lagt på hylden forud for valget 17. november, fremgår det af et nyt valgprogram, der om et par uger skal til godkendelse blandt 200 delegerede i partiet, skriver Berlingske Tidende.
I lang tid har københavnerne ventet på, hvad Ritt Bjerregaard vil spille ud med i valgkampen efter den dundrende fiasko med det stærkt profilerede valgløfte fra 2005 om 5.000 nye boliger til 5.000 kr. om måneden på fem år - hvor kun 12 boliger til dato er blevet en realitet. Svaret er, at partiet vil tage et tigerspring ud på venstrefløjen og føre klassekamp med kant til den borgerlige regering. Det var samme lære, der kom ud af Den Røde Skole, som Ritt Bjerregaard oprettede efter partiets historiske nederlag ved sidste folketingsvalg.
- Vi fortryder ikke løftet om de 5.000 billige boliger, men vi er nået frem til, at kontraktpolitik er ubrugelig i en dynamisk virkelighed. Det er vigtigere at gøre det klart, hvad vores visioner, ideer og ambitioner er, siger den politiske ordfører, Anne Vang, som har været pennefører på valgprogrammet.
Valgforsker og lektor på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen er ikke overrasket over kursskiftet. Han siger, at det er sværere for kommunalpolitikere at få succes med kontraktpolitik, end det er for statsministeren, der har vundet flere valg på klare Venstre-løfter.
- Kommuner har ikke samme frihedsgrad som Folketinget. Ritt Bjerregaard kan ikke bare lave om på lovgivningen, men det kan statsministeren og et politisk flertal på Christiansborg, siger Kasper Møller Hansen.
Venstres leder i København, Pia Allerslev, siger, at Socialdemokraterne vil indføre ren socialisme i København, hvis valgprogrammet står til troende.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik