00:29

Video: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Risø-protest: Roskilde får nu opbakning

Roskilde får nu for første gang opbakning fra andre kommuner i kampen for at få flyttet atomaffaldet fra Risø.

Regeringen meldte i september ud, at de er parate til at lade atomaffaldet blive på Risø i yderligere 30-50 år. En beslutning som borgmesteren Joy Mogensen var stærkt utilfreds med.

Vi afventer fortsat, at den langsigtede løsning bliver etableret.

Joy Mogensen, borgmester, Roskilde, Soc.dem.

Men nu får hun, ifølge Frederiksborg Amts Avis, støtte fra nabokommunerne. 

- Det er første gang, det er lykkedes at få andre kommuner til at støtte op om kampen, og det er jeg rigtig glad for. Det giver i hvert fald vores opråb mere vægt, siger hun til avisen. 

Læs også

Lejre og Frederikssund skriver under

Det er Lejre - og Frederikssund Kommune, der nu vil støtte Roskilde. De har nemlig meddelt, at de er klar til at skrive under på et brev til udannelses - og forskningsminister Søren Pind, Venstre. 

Sagen drejer sig om, at der ligger mellem 5000 til 10.000 ton radioaktivt affald til bestrålet brændsel i lagre på Risø. 

Regeringen har foreslået, at oplagre det danske atomaffald yderligere 30 til 50 år. Men ifølge et enigt byråd i Roskilde, er det helt uacceptabelt. 

- Vi afventer fortsat, at den langsigtede løsning bliver etableret og vil gerne understrege, at 30-50 år på ingen måde har karakter af midlertidig oplagring, siger borgmester Joy Mogensen til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Radioaktivt affald skal oplagres i op til 50 år på Risø