Foto: TV2/Lorry

Riskær dropper opstilling for Kristendemokraterne

Erhvervsmanden ventes ikke at forsøge at opstille for Kristendemokraterne andre steder, siger Henrik Howardsen.

Klaus Riskær Pedersen har valgt at takke nej til invitationen om at blive opstillet som Kristendemokraternes folketingskandidat i Københavns Storkreds på grund af manglende opbakning fra partiets ledelse.

Det oplyser Henrik Howardsen, folketingskandidat og bestyrelsesmedlem for Kristendemokraterne i Københavns Storkreds, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at den kendte erhvervsmand fredag på sin Facebook-side skrev, at han "er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København".

- Det tyder på en travl weekend. Jeg skal have et svar klar mandag, lyder det fra Klaus Riskær Pedersen.

Ifølge Henrik Howardsen er der ikke noget, der tyder på, at Klaus Riskær Pedersen vil forsøge at opstille som folketingskandidat i andre kredse af partiet.

Klaus Riskær Pedersen siger: - Grunden til, at jeg har sagt nej tak, er, at al politik drejer sig om anstændighed og troværdighed.

- Jeg mener, at i og med jeg får en invitation og så bliver undsagt af en del af partiet bagefter, så rejser det alvorlig tvivl om, hvorvidt det, jeg lovede nogle vælgere at gennemføre, overhovedet kan gennemføres, siger han.