Ringe udsigt til praktik for tømrerelever

Erhvervsskolen Nordsjælland står med et problem: Masser af unge mennesker vil gerne uddanne sig inden for tømrerfaget, men der er ikke nok arbejde i branchen, og det påvirker udbuddet af praktikpladser, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

- Det er en ret grusom situation for de unge, for vi har ikke de pladser, som vi har brug for. Regeringen har en målsætning, der hedder, at 95 procent af en årgang skal uddanne sig. Men det kan vi ikke leve op til, når der mangler arbejde og dermed pladser til de unge, siger ungdomskonsulent Henrik Brogaard.
Han følger de unge mennesker, mens de uddanner sig på erhvervsskolen, og siden det nye hold begyndte tilbage i august, er godt halvdelen faldet fra, hovedsageligt på grund af de ringe praktikudsigter.
- Der var kun fem procent, som havde en uddannelsesaftale med et firma, da de begyndte på skolen i august. Gennem efteråret og vinteren har nogle enkelte haft held med at skaffe en plads gennem et familiemedlem eller venner. Men mellem 70 og 80 stykker ud af en årgang på 140 elever har ikke kunne få en plads og er derfor droppet ud af uddannelsen, siger han til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik