Rigsrevision kulegraver økonomisk rod på sygehuse

Rigsrevisionen bebuder nu en undersøgelse af de store økonomiske problemer på landets sygehuse, som har ført til fyringsrunder flere steder i landet, skriver Berlingske Tidende På dagsordenen står både en kortlægning af omfanget af budgetproblemerne og en undersøgelse af »hvilke årsager, der kan ligge til grund for problemerne,« fremgår det af et brev fra Rigsrevisionen til regionerne.

»Vi kan konstatere, at sygehusene har haft underskud, og at der er gennemført afskedigelser i et omfang, vi ikke har set før. Derfor har vi af egen drift besluttet at sætte gang i en undersøgelse,« siger chefkonsulent Jesper Neumann fra Rigsrevisionen.
Undersøgelsen kommer, efter at hospitaler i flere regioner har lagt op til fyringer af flere hundrede medarbejdere som følge af de store underskud i 2009. Ingen har indtil videre kunnet give en entydig forklaring på, hvorfor situationen har udviklet sig så dramatisk ude på sygehusene, der for få år siden havde enorme problemer med overhovedet at skaffe personale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik