Rigshospitalets fødselschef går i protest

I 14 år har klinikchef Morten Hedegaard stået i spidsen for en af landet største fødeafdelinger. Han har været royal fødselslæge. Men nu er det slut.

Morten Hedegaard forlader Rigshospitalet i protest ved årsskiftet med henvisning til, at der er alt for få hænder og for lidt tid til de fødende. 

quote Det er efter min opfattelse nu svært at have det ultimative ansvar for både patienternes behandling og medarbejdernes trivsel.

Morten Hedegaard

Det skriver Politiken onsdag.

- Den økonomiske ramme, som jeg som klinikchef har skullet arbejde under, er med årene blevet strammere og strammere. Det er efter min opfattelse nu svært at have det ultimative ansvar for både patienternes behandling  og medarbejdernes trivsel, skrev Morten Hedegaard ifølge Politiken i en afskedsmail til medarbejderne i går.

Sur smiley til fødeafdelingen

For godt et halvt år siden fik fødeafdelingen på Rigshospitalet en sur smiley af Arbejdstilsynet. Personalet havde så travlt, at det brød Sundhedsstyrelsens retningslinjer og udsatte de fødende kvinder og deres børn for potentielle sundhedsrisici.

Jordemødre og fødselslæger fra landets fødegange har i flere år klaget over tiltagende travle forhold. Folketinget afsatte derfor sidste år 50 millioner kroner årligt øremærket til de pressede fødeafdelinger, hvoraf Rigshospitalet har fået godt 4 millioner kroner.

Men samtidig skal alle Region Hovedstadens hospitaler ifølge budgetaftalen for næste år finde besparelser og omprioriteringer for 640 millioner kroner. 4 millioner blev fundet ved at lukke Rigshospitalets barselshotel i Aldersrogade, hvor førstegangsmødre kan komme sig i trygge rammer efter fødslen, og det var den besparelse, der blev dråben for Morten Hedegaard, skriver Politiken.

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) er »ked af«, at klinikchefen stopper.

- Problemet er, at vi ikke kan friholde fødeområdet. Og de medicinske patienter. Og psykiatrien. Og kræftområdet. Når man skal finde 600 millioner kroner, så må alle bidrage, siger regionsrådsformanden til Politiken. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

kåre mølbak

Kåre Mølbak stopper på Statens Serum Institut: Går på pension

paki.jpg

playPakistansk taskforce skal nedbringe corona-smitte på Vestegnen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere