Rigets afdeling for tidligt fødte børn under pres

Arbejdsmiljøet på Rigshospitalets afdeling for for tidligt fødte børn er så dårligt, at det er ulovligt, mener Arbejdstilsynet.

Personalets arbejdsmængde er for stor, tidspresset er for voldsomt, og det psykiske arbejdsmiljø er så dårligt, at det strider mod loven. Sådan er situationen på Rigshospitalets afdeling for for tidligt fødte børn - den såkaldte neonatal-afdeling. Det skriver Avisen.dk.

Forholdene har resulteret i, at afdelingen har fået et påbud fra Arbejdstilsynet. Påbuddet skal efterkommes senest midt i juni.

Det voldsomme arbejdspres betyder blandt andet, at personalet ikke får den psykiske førstehjælp, som særligt de nyuddannede har behov for.

I påbuddet skriver Arbejdstilsynet blandt andet følgende: 'Medarbejderne oplyser, at det er belastende og stressende at blive udsat for så massivt pres dag ud og dag ind. Ledelse og medarbejdere oplyser, at de hver 14. dag har mulighed for at mødes med en psykolog, men at det oftest aflyses.'

- Vi ser på det med meget stor alvor og bekymring, siger Charlotte Engell, der er næstformand for sygeplejerskernes fagforening i Region Hovedstaden til Avisen.dk.

- Jeg er oprigtigt bekymret for, at vores sygeplejersker er ved at knække. På sigt vil man se, at flere hverken kan eller vil blive i faget. Jeg frygter også, at nogle vælger faget fra på forhånd, fordi det er for hårdt, uddyber hun.

Der er høje følelsesmæssige krav til personalet på neonatal-afdelinger, da både børn, der typisk er født mange uger for tidligt, og forældre er meget sårbare.

Knap en tredjedel af børnene på Rigshospitalets neonatal-afdeling dør. Mellem 10 og 20 procent af børnene får senfølger. De fleste børn bliver dog raske.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik