Riget løfter indsats for kritisk syge

Svært syge børn, trafikofre og andre med akut, livstruende sygdom fra hele landet får nu i større udstrækning mulighed for at blive behandlet af specialisterne på Rigshospitalet, og kritisk syge vil stort set kunne undgå at blive flyttet rundt mellem flere hospitaler, skriver Berlingske Tidende.

Sådan bliver den positive effekt af, at man nu lægger op til en markant udvidelse af kapaciteten på den almene intensive afdeling på Rigshospitalet. I det netop indgåede budgetforlig i Region Hovedstaden vil man betale for at etablere fire ekstra intensivsenge på afdelingen, som i dag har 18 senge.
»Der har længe været behov for at styrke intensivfunktionen, fordi behandlingen af stadigt flere kritisk syge samles herinde, bl.a. fordi det er blevet muligt at komme hurtigt til Rigshospitalet med helikopter. Det har betydet et massivt pres på kapaciteten og gjort det nødvendigt med en meget stram visitation. De ekstra senge vil derfor være et kæmpe løft for kritisk syge patienter,« siger klinikchef Jan Bonde fra intensivafdelingen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere