Rift om svømmehold: 600 på venteliste

Der er kamp om pladserne i Hovedstadens Svømmeklub. 600 måtte i dag nøjes med en plads på venteliste, men der er stadig ledige pladser på flere hold.

Omkring 2.000 personer stod i kø på computeren, da tilmeldingen for nye medlemmer til Hovedstadens Svømmeklub åbnede klokken 10.00 søndag morgen. Her fik man tildelt et nummer i køen, og ventetiden kunne være flere timer. 

Seks timer senere havde 4.000 personer været igennem systemet. 

- Vi har fået omkring 1.350 tilmeldinger på hold. Og det er mere, end der plejer at være, siger HSK’s direktør Lars Sørensen til TV 2 Lorry.

Men undervejs var der nogle, der mistede tålmodigheden. 

-  Der er større chancer for at vinde Eurolotto end at få en plads på jeres svømme hold. Meget mærkeligt system i kører, var en af kommentarerne på svømmklubbens Facebookside. 

Der er ikke pladser nok, forklarede HSK's direktør kort efter klokken 10.00 søndag morgen. 

- Der er sindssygt meget mangel på svømmehaller og svømmepladser i hele hovedstadsområdet. Det er ikke fordi, vi skal klynke, men vi lider under, at der er for få pladser, som gør at vi bliver pressede. Vi kan jo kun udbyde de pladser, vi får lov til at låne af kommunerne, sagde HSK’s direktør Lars Sørensen.

Kort efter klokken 16.00 var der 600 personer, der havde måtte nøjes med en plads på venteliste til svømmeholdene. 

- Men det betyder ikke, at der ikke er ledige pladser på nogle hold. Det er udvalgte hold, der er rift om, siger Lars Sørensen. 

Derfor kan man stadig gå ind på hjemmesiden og finde plads på ledige hold. 

Nogle opgiver

I alt er der mellem otte og ni tusinde pladser på diverse hold i de københavnske svømmehaller, men det er ifølge Lars Sørensen ikke nok til de mange interesserede.

- Nogle køber et sekundært hold og lever med det, indtil de kan få en plads. Andre finder en plads i kommunerne udenfor København. Og i sidste ende er der andre, der ikke får lært at svømme, fordi forældrene opgiver, siger Lars Sørensen. 

Tilmeldingerne kører ad to omgange op til sæsonstart. I juni fik de eksisterende medlemmer mulighed for at tilmelde sig og i løbet af seks timer blev 4.000 tilmeldt.

De tidligere år er systemet brudt ned på grund af de mange tilmeldinger, så derfor har HSK i år fået et ny køsystem, som man også kender fra Skat, når man skal ind og tjekke årsopgørelsen. Alligevel var det hård kost for systemet med de mange folk, der ønskede en plads på svømmeholdene.

- Vores it-system har været presset, det har været meget langsomt, siger Lars Sørensen. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik