Rift om gamle villaer: Valbys dyreste bolig nogensinde solgt

Der bliver bygget masser af nye boliger i København i disse år. Men det får faktisk efterspørgslen til at stige på de gamle villaer, mener mægler.

Tre dage. 

Længere tid har det ikke taget at få solgt den dyreste bolig nogensinde i Valby. 

Det er ejendomsmægler Adam Schnack, der har stået for salget, og han er hverken i tvivl om, at det vil blive endnu dyrere fremover at købe villaer som denne, og at det vil blive endnu lettere at få dem solgt. 

- Jo mere nyt der bliver bygget i København, des flere vil have fat i de her historiske bygninger, siger han til TV 2 Lorry.  

- Der kommer flere mennesker til byen, når vi bygger nyt på Islands Brygge, Amager Fælled og Nordhavn. Dermed kommer der også flere liebhavere til byen. Men der kommer ikke flere af de her unikke boliger med en 100 år gammel historie, forklarer han. 

- Det handler om udbud og efterspøgsel. Du kan sagtens købe en penthouse til tyve millioner, som er bygget i stål, glas og med italienske fliser på gulvene, men det bliver aldrig det samme som en palælejlighed i Bredgade i Indre By. 

 
 
Foto: adamschnack.dk

Nybyggeriet på Carlsberg bliver aldrig det samme

Villaen i Valby er solgt for 27 millioner kroner. Boligen er fra 1914 og har en særlig placering klos op ad Carlsberg Byen. 

Området har nemlig været en del af Carlsbergfondet, men er blevet solgt fra i starten af 1900-tallet, hvorefter en række af datidens bedste arkitekter tegnede husene, der nu udgør syv villaveje, i en tidstypisk klassicistisk stil. 

-  Lige præcis kvarteret omkring Carlsberg er et godt billede på den kontrast, jeg mener, der skaber efterspørgslen på de ældre, smukke bygninger fra dengang, hvor man brugte årevis på at lave fine detaljer i træværket, stukke og paneler, siger Adam Schnack til TV 2 Lorry. 

- Her ligger nogle af byens flotteste bygninger snart side om side med tusindvis af nyopførte boligkvadratmeter, der er lavet ud fra en moderne forestilling om, hvordan bygninger skal laves. Og nogle elsker nybyggeriet, men det bliver aldrig det samme. Heller ikke hvis du venter i 500 år, siger ejendomsmægleren, der selv har kontor med udsigt til den flere hundrede år gamle Marmorkirken i Indre By. 

 
 
Foto: adamschnack.dk

De dyre boliger ligger ikke længere kun i Nordsjælland

Valby er ellers ikke et sted, man normalt forbinder med byens højeste priser, men der ligger flere større villaer i området, som bliver mere og mere attraktivt i takt med befolkningstilvæksten i København, påpeger Adam Schnack.

Det er altså ikke længere kun i Hellerup, Taarbæk og Gentofte på nordkysten, at man fremover vil se de her millionsalg.

- Det er ikke unormalt i dag at give 20 millioner for en bolig. Det sker oftere og oftere. Bare i de seneste år har jeg solgt adskillige boliger i det meget høje prisleje på Frederiksberg, siger Adam Schnack. 

 
 
Foto: adamschnack.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik