RF Heroes – Salige Mor Tove gav festivallen lækkerier (7:10)

Dessertboden Mor Toves er nomineret til RF Heroes fordi den med nu afdøde Tove i spidsen har lavet lækkerier til festivalgæsterne siden 1971. Der startede Mor Tove med en lille bod, hvor hun solgte æbleskiver for Svogerslev håndbold. Hun var en ildsjæl, i hvis ånd der fortsat sælges søde desserter til festivalgæsterne.

Mor Toves er indstillet til RF Heroes af Carina Langballe, der begrunder nomineringen sådan her:

Jeg vil gerne nominere "Mor Toves" Mor Toves er en lækker dessertbod på Roskilde festival, et navn som er kendt af rigtig mange. Hvorfor? I 1971 startede Svogerslev håndbold deres karrierre på Roskilde festival, det hele startede med æbleskiver og har senere udviklet forskellige ting, men nu holder konceptet - DESSERTBOD.

Boden sælger pandekager, frugt, kolde/varme drikke og ikke mindst æbleskiver som var årsagen til starten. Jeg vil gerne indstille Tove til en pris på Roskilde festival, Tove var hende der startede det hele - hvis man skal nævne en ildsjæl, en person som virkelig har taget navnet frivillig til sig, så er det hende. Hun startede med en lille bod på torvet i Roskilde hvor hun solgte æbleskiver, senere blev det på festivalen.

Udover hendes æbleskiver bestyrede hun kiosken i vores lille lokale hal, sammen med hendes mand Orla. De to ældre mennesker var med overalt, de var der som opbakning for de unge - hallen var ingen ting uden Tove og Orla.

Desværre er Tove ikke iblandt os længere - men hun nåede at få kendskab til hvor stor hende bod blev og hvor vellidt den er på festivalen. Hun har om nogen gjort en forskel for frivilligt arbejde. Vi er nogle frivillige som fortsætter "Mor Toves" og lever hendes værk videre.

De sidste ca. 6 år har det været Frederik Langballe der har kørt boden på Roskilde festival, selvfølgelig med hjælp fra en masse af os "Svogerslev bønder" som husker Tove og hendes dejlige måde at være på. Bla. jeg selv husker hende tydeligt selvom jeg kun var en lille pige, nu er jeg voksen og for mig vil det være en stor ære hvis vi kan hylde Tove i 2018.  Tove var en ildsjæl, et dejligt menneske, kærlig og varm.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik