Revisor-sag haste­behandles

Foreningen af Statsautoriserede Revisorers (FSR) etikudvalg vil hastebehandle sagen om Roskilde Banks tidligere eksterne revisor Ib Meinert Jensen, som op gennem 1990'erne havde fælles økonomiske interesser med bankens tidligere direktør Niels Valentin Hansen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det forklarer formanden for FSR's etikudvalg, statsautoriseret revisor Sven Carlsen fra revisionsfirmaet KPMG.
- Vi vil behandle sagen på et møde i udvalget den 1. september. Her vil vi tage stilling til det videre forløb. Jeg mener, vi skylder alle parter i sagen - ikke mindst Ib Meinert Jensen - at få en hurtig afklaring. Mere ønsker jeg ikke at sige om den konkrete sag på nuværende tidspunkt, siger Sven Carlsen.
Han forklarer dog generelt, at det er helt afgørende, at der er vandtætte skotter mellem revisorer og deres klienter.
- Det er problematisk at have fælles økonomiske grænser med en klient. Og vi skal i FSR's etikudvalg gøre, hvad vi kan for, at standens renommé ikke lider skade, siger Sven Carlsen.
Roskilde Banks eksterne revisor fra 1991 til 2003, statsautoriseret revisor Ib Meinert Jensen, og bankens daværende direktør Niels Valentin Hansen købte i 1989 hver en femtedel af en stor industrigrund i Trekroner. Sammen med de øvrige tre investorer valgte de som advokat Niels Krüger, som også er bestyrelsesmedlem i Roskilde Bank.
Grundkøbet udviklede sig til et kompliceret juridisk forløb. Et forløb, som først fandt sin afslutning tidligere i år, da grunden samlet blev solgt til byggeselskabet IBB Byg.
Ib Meinert Jensen har tidligere overfor DAGBLADET afvist, at der var tale om et forretningsmæssigt parløb med Niels Valentin Hansen, som han i øvrigt ikke mener at kende privat.
Men i sagens akter hos Roskilde Kommune omtales Niels Valentin Hansen, Ib Meinert Jensen og de tre øvrige jordeejere konsekvent som et konsortium. Samtidig fremgår det også af advokat Niels Krügers korrespondance med Roskilde Kommune, at de fem grundejere optræder samlet.
I sidste ende kan FSR's bestyrelse vælge at ekskludere medlemmer, der ikke lever op til kravet om revisorers uafhængighed.
Industrigrunden i Trekroner er ifølge DAGBLADETs oplysninger den samme grund, som Niels Valentin Hansen også forsøgte at sælge videre til Roskilde Bank, fordi grundkøbet gav underskud de første mange efter købet i 1989.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik