Retarderet skyldig i sexovergreb mod otte piger

Anklager kræver retarderet mand anbragt på institution efter seksuelle overgreb mod otte teenagepiger.

Samleje med piger ned til 13 år og sex med teenagepiger under 18 mod falske løfter om betaling af store pengebeløb.

Det er, hvad en 31-årig mentalt retarderet mand fra København er skyldig i. Kendelsen om skyld er faldet torsdag formiddag ved Retten på Frederiksberg.

Ofrene i anklageskriftet tælle otte styk, men manden har haft kontakt til endnu flere piger. Piger, som politiet har været i kontakt med under efterforskningen, men som ikke har ønsket at anmelde sagen.

- Vi har at gøre med en moderne børnelokker, lyder det fra sagens anklager, Anne Birgitte Stürup fra Statsadvokaten i København.

Manden er så retarderet, at han ikke kan straffes

Manden har skabt kontakt til pigerne via internettet. Herefter har han blandt andet været i telefonisk kontakt, mødtes med flere af dem og også haft sex med flere.

Han er dømt efter paragraffen om sex med mindreårige samt en paragraf om at betale for sex med personer under 18 samt for trusler, og retten skal torsdag eftermiddag tage stilling til, hvordan manden skal straffes. En egentlig straf bliver der formentlig ikke tale om. Retslægerådet vurderer nemlig, at manden er så retarderet, at han ifølge straffeloven ikke kan straffes.

Anklageren vil derfor have ham dømt til anbringelse på en institution for mentalt handicappede. Ifølge anklageren skal institutionen have mulighed for at frihedsberøve manden, så han ikke kan gå ud og begå ny kriminalitet.

Skal fratages mulighed for at bruge elektroniske kommunikationsmidler

Anklageren forlanger desuden, at dommen skal give institutionen ret til at fratage manden mulighed for at benytte elektroniske kommunikationsmidler såsom mobiltelefon og computer.

I så fald vil det kun være anden gang i dansk retshistorie, at det sker. Tidligere er det sket i forbindelse med en pædofilidømt mand, der krænkede nye ofre via nettet, mens han var anbragt på institutionen Koefoedsminde på Lolland.

Den 31-åriges forsvarer, Keld Pedersen, argumenterer for, at manden skal have en behandlingsdom og undergives kommunalt tilsyn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik