Foto: Google maps

Renoveret i 2013: Nu kan kulturhus komme til at lade livet

Et flertal i kommunalbestyrelsen har givet grønt lys for markant byggeri på Vallensbæk Stationstorv.

Kultur- og Borgerhuset på Vallensbæk Stationstorv kan blive erstattet af et byggeri i op til seks etager. Det har et flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Det Konservative Folkeparti og Socialdemokratiet vedtaget.

Det skriver Folkebladet.

Både Venstre og Dansk Folkeparti kæmpede imod den ændring af lokalplanen, der baner vejen for byggeriet. Både af hensyn til bymiljøet i området, men som Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth bemærkede er kultur- og borgerhuset blevet ombygget så sent som for fire år siden.

Læs også København har flest: Enorme forskelle på plejeboliger

DF: Mangel på respekt for borgernes penge

-  Det er jo mærkeligt, at man investerer et tocifret millionbeløb i Kultur- og Borgerhuset og så måske om få år river det ned igen for at opføre en kolos med boliger og/eller erhverv. Det er ikke at udvise respekt for borgernes penge, sagde han ifølge Folkebladet på mødet.

Det fik dog hverken kommunalbestyrelsens største parti, Det Konservative Folkeparti, eller Socialdemokratiet til at ryste på hånden. Martin Nielsen, Soc.dem., manede til besindighed og understregede, at der ikke nødvendigvis kommer et højt byggeri på den centrale adressen.

– Det er jo ikke sådan, at der er en byggepligt. Det er en mulighed, vi åbner op for, sagde han.