Rengøringsgigant fortsatte sort rengøring

Rengøringsfirmaet Forenede Service blev i september afsløret i brug af illegale underleverandører på Helsingør Kommunes skoler. På trods af et ultimatum fra kommunen, så afslørede et kontrolbesøg i oktober flere »sorte« leverandører ifølge Frederiksborg Amts Avis.      

Få dage inde i oktober kunne Frederiksborg Amts Avis afsløre, at rengøringsfirmaet Forende Rengøring var blevet afsløret i brug af illegale virksomheder som underleverandører ved rengøringsopgaver på Helsingør Kommunes skoler og institutioner. Det var Helsingør Kommunes afdeling for socialt bedrageri Hel-Sam, som havde afsløret to underleverandører i brug af blandt andet sort arbejdskraft efter et tip fra en borger.

Kontrolbesøget resulterede i en ordre fra Helsingør Kommunes Ejendomscenter om at fyre to underleverandører, som snød med skatten og i flere tilfælde brugte illegal arbejdskraft, samt at virksomheden senest 4. oktober. For en sikkerheds skyld blev selskabets underleverandører sat under skærpet kontrol af Hel Sam. Og i perioden 4. til 15. oktober kunne Hel-Sam tage to underleverandører med rod i papirerne. Det fremgår af kontrolrapporter, som Frederiksborg Amts Avis har søgt aktindsigt i.

- Jeg kan bekræfte, at vi undersøger to virksomheder efter vores seneste kontrolbesøg rettet med Forenede Rengørings underleverandører, siger borgerservicechef Lis Bentin til Frederiksborg Amts Avis.

Forholdene drejer sig ifølge rapporterne om en virksomheds manglende registrering af ansatte hos Skat, ugyldige ansættelsesbeviser og medarbejdere, som ikke er tilmeldt hos Skat.

Forenede Service har tidligere forklaret, at selskabet gør en stor indsats for at kontrollere sine underleverandører forud for en eventuel opgave for virksomheden.

     

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere