Rengøringsgigant fortsatte sort rengøring

Rengøringsfirmaet Forenede Service blev i september afsløret i brug af illegale underleverandører på Helsingør Kommunes skoler. På trods af et ultimatum fra kommunen, så afslørede et kontrolbesøg i oktober flere »sorte« leverandører ifølge Frederiksborg Amts Avis.      

Få dage inde i oktober kunne Frederiksborg Amts Avis afsløre, at rengøringsfirmaet Forende Rengøring var blevet afsløret i brug af illegale virksomheder som underleverandører ved rengøringsopgaver på Helsingør Kommunes skoler og institutioner. Det var Helsingør Kommunes afdeling for socialt bedrageri Hel-Sam, som havde afsløret to underleverandører i brug af blandt andet sort arbejdskraft efter et tip fra en borger.

Kontrolbesøget resulterede i en ordre fra Helsingør Kommunes Ejendomscenter om at fyre to underleverandører, som snød med skatten og i flere tilfælde brugte illegal arbejdskraft, samt at virksomheden senest 4. oktober. For en sikkerheds skyld blev selskabets underleverandører sat under skærpet kontrol af Hel Sam. Og i perioden 4. til 15. oktober kunne Hel-Sam tage to underleverandører med rod i papirerne. Det fremgår af kontrolrapporter, som Frederiksborg Amts Avis har søgt aktindsigt i.

- Jeg kan bekræfte, at vi undersøger to virksomheder efter vores seneste kontrolbesøg rettet med Forenede Rengørings underleverandører, siger borgerservicechef Lis Bentin til Frederiksborg Amts Avis.

Forholdene drejer sig ifølge rapporterne om en virksomheds manglende registrering af ansatte hos Skat, ugyldige ansættelsesbeviser og medarbejdere, som ikke er tilmeldt hos Skat.

Forenede Service har tidligere forklaret, at selskabet gør en stor indsats for at kontrollere sine underleverandører forud for en eventuel opgave for virksomheden.

     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik