Rengørings-gigant får million-bøde for ulovlig arbejdskraft

Rengørings-gigant for million-bøde for ulovlig arbejdskraft

Rengørings-giganten Forenede Service, der står for rengøringen i mange nordsjællandske kommuner, blev i går ved Retten i Hillerød idømt en bøde for brug af ulovlig arbejdskraft på 980.000 kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Danmarks næststørste rengøringsselskab Forenede Service, der står for store dele af den kommunale rengøring i Allerød, Gribskov, Helsingør, Fredensborg, Furesø og Rudersdal, blev i går idømt en bøde på intet mindre end 980.000 kroner for brug af arbejdskraft uden arbejds- eller opholdstilladelser ved Retten i Hillerød.

Mere præcist fik det omdiskuterede selskab bøden for i seks klart dokumenterede tilfælde i tidsrummet sommeren 2011 til januar 2012 at have beskæftiget seks makedonske og serbiske statsborgere uden arbejds- og opholdstilladelser.

Sagen om de seks ulovligt beskæftigede rengøringsassistenter tog sin begyndelse ved en politirazzia i juni 2011 mod illegalt arbejde, hvor en makedonsk statsborger blev afsløret under rengøringen af et kommunalt børnehus i Allerød. Siden fandt man frem til de fem andre udenlandske statsborgere ved brug af skatteoplysninger.

-Vi kan kun erkende forholdene, og vi har fyret servicelederen, der stod for ansættelserne, og vi har ikke haft nogen økonomisk vinding ved ansættelserne, sagde firmaets kvalitetschef Jens Kristian Nielsen i retten.

Servicelederens motiv kunne ifølge servicelederen være vennetjenester. Han forklarede også, at alle nye ansatte nu bliver screenet fra centralt hold.

Anklager Susanne Kjølhede fremhævede, at der var tale om skærpende omstændigheder, når et så stort firma ikke havde styr på brugen af udenlandsk arbejdskraft. Derfor blev bøden også udmålt efter lovens højeste takst.

Selv om Frederiksborg Amts Avis allerede i efteråret 2010 kunne afsløre massive problemer med selskabets brug af arbejdskraft og underleverandører, så måtte firmaet senest i januar i år fyre mere end 30 ansatte efter en sag om to formodede tvangsarbejdere, som havde boet tre år på en altan i Helsingør.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik