Rengøringsfirma går konkurs og genopstår: Ansatte bliver snydt

Rengøringsselskab skylder medarbejderne løn og har trukket både pension og fagforeningskontigent fra lønsedlerne uden at indbetale pengene.

En række tidligere medarbejdere fra et firma, der gør fly rent i Københavns Lufthavn, føler sig snydt for penge, efter firmaet gik konkurs den ene dag og genopstod dagen efter med en næsten identisk navn.

Europe Handling ApS gik konkurs tirsdag d. 4 april, og alle medarbejdere blev sendt hjem.

Samme aften fik de imidlertid tilbuddet om at starte i et nyt firma næste morgen. Det nye firma hedder Europehandling ApS og ligner det gamle til forveksling.

Omkring 17 tidligere ansatte blev ikke tilbudt et job i det nye selskab eller valgte at takke nej.

De har nu en månedsløn til gode for manglende opsigelsesvarsel på grund af konkursen. 

Men i flere måneder i foråret har det nu konkursramte Europe Handling ApS også trukket medarbejderne for kontingent til fagforeningen, a-kasse, medarbejdernes klubkasse og pensionsopsparing i lønnen, uden at pengene blev indbetalt, hvor de skulle. Det oplyser medarbejderne, og det bekræftes af deres fagforening 3F.

Informeret på stormøde

 At pengene ikke er gået videre til fagforening og pensionsselskaber, blev de ansatte informeret om på et stormøde i fagforeningen to dage efter konkursen.

- Vi blev tossede. Det er jo utroligt, at man kan slippe af sted med sådan nogle ting i dagens Danmark. At man kan gå konkurs og skylde medarbejderne penge den ene dag og ufortrødent starte et nyt selskab dagen efter, siger tidligere medarbejder 49-årige Jeanette Hansen til Avisen.dk.

Sagen går nu videre til Lønmodtagernes Garantifond, fordi virksomheden er gået konkurs. 

Susan Larsen er tidligere tillidsrepræsentant i Europe Handling ApS, og hun står med to andre medarbejdere frem og fortæller om forløbet, som hun ikke forstår, kan lade sig gøre.

- Vi føler jo som ansatte, at han (direktør Jan Skelskov, red.) har brugt vores penge til at starte sit nye selskab op. Han skylder jo alene mig 14-15.000 kroner, siger Susan Larsen.

Direktør vil ikke kommentere sagen

Det nye firma med det nye navn - uden mellemrum - har også skiftet adresse. Nu er det at finde på Litauen Allé i Høje Taastrup. Europehandling ApS har et cvr-nummer, der er oprettet allerede tilbage i august 2016.

Selvom Jan Skelskov ikke længere er direktør for firmaet, ejer han 50 procent og fungerer til dagligt som “Operation Manager”. 

Det viser et opslag i cvr-registeret samt interne papirer, som Avisen.dk er kommet i besiddelse af.

Jan Skelskov har ikke ønsket at kommentere sagen eller beskyldningerne fra hans tidligere ansatte over for Avisen.dk. Men han henviser til en udtalelse fra selskabet hvor der står, at uenighed blandt investorer er baggrunden for at opløse Europe Handling ApS


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik