Rengørings-app går på minibørsen i jagt på millioner

En dansk rengørings-app, der tilbyder billig rengøring i København, vil børsnoteres for at få 40 millioner i hus.

Den kun to år gamle rengøringsvirksomhed, Happy Helper, vil, hvis alt går efter planen, børsnoteres i foråret.

På mikrobørsen First North satser man på at hente 40 millioner kroner hjem til virksomheden, der skal bruges på yderligere vækst.

quote Det er en tendens i tiden, at folk gerne vil købe sig til mere fritid og dermed mere livskvalitet. 

Dennis Forchhammer, stifter og direktør i Happy Helper

- Vækstfonden har allerede givet et vækstlån på 3,5 millioner kroner til rengøringsportalen, og nu får private investorer mulighed for at komme med via handel med Happy Helper aktier på Nasdaq First North i København, siger en af stifterne og direktør i Happy Helper, Dennis Forchhammer, i en pressemeddelelse.

Happy Helper er en app, hvor man som privatperson kan købe sig til rengøring af sit hjem. Siden starten af 2016 har 5.072 danske hjem benyttet sig af appen til rengøring i København, Odense, Aarhus og Aalborg. 

Men stifterne af virksomheden mener, at potentialet for deres virksomhed er endnu større. Markedsanalysevirksomheden, Userneeds, har foretaget en undersøgelse for virksomheden, der viser, at otte procent af danskerne betaler for rengøring i dag, men 51 procent vil gerne have hjælp til rengøringen.

- Det er en tendens i tiden, at folk gerne vil købe sig til mere fritid og dermed mere livskvalitet. Det gælder ikke kun rengøring. Derfor skal vi også bruge ny kapital til at udvide vores portal med andre services i hjemmet som vasketøj eller dagligvarer, siger Dennis Forchhammer.

Kritik af arbejdsforhold

I  2016, da appen var ny på markedet, fik den kritik med på vejen af den socialdemokratiske politiker, Mattias Tesfaye.

Han var ude efter Happy Helper, fordi deres ansatte ikke er rigtigt ansatte, men i princippet hver deres lille enmandsvirksomhed - ligesom Uber er det på transportområdet.

Men det betyder, at alle rettigheder som kørsel, feriepenge, pension og arbejdsskadeforsikring ikke er inkluderet. Så når en rengøring kan koste helt ned til 138 kroner i timen, mente Mattias Tesfaye, at de ansatte i realiteten kun tjente 60-70 kroner i timen.

Happy Helper selv fortalte dengang, at tanken er, at rengøringspersonalets løn stiger i takt med, at man har fået gode anmeldelser fra kunder.

Happy Helper har i dag mere end 2.500 rengøringshjælpere. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik