Rektor frygter vildledning af elever

Det er mere vildledning end vejledning af kommende gymnasieelever, hvis et flertal i Folketinget indfører et adgangskrav på karakteren 2 i dansk og matematik for at blive optaget på landets gymnasier.

Sådan siger rektor Peter Kuhlman fra Nordsjællands største gymnasium, Frederiksborg Gymnasium og HF. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- De unge mennesker skal ikke tro, at de kan klare hverken gymnasiet eller hf ved at have 2 i dansk og matematik. Det vil ikke være rimeligt at give dem den opfattelse ved at indføre sådan et adgangskrav, siger Peter Kuhlman.

Hans udtalelse falder efter, at SR-regeringen mandag præsenterede sit udspil til en gymnasiereform med blandt en opstramning af studieretninger, ændrede eksamensformer og karakteradgang med minimum 2 i dansk og matematik. Udspillet skal forhandles på plads med de øvrige partier bag den nuværende gymnasieordning, bl.a. Venstre, som går efter minimum 4 i dansk og matematik for at blive optaget på gymnasiet.

Peter Kuhlman ser også en fare ved at gå højere end 4.

- Sætter man kravet helt op til karakteren 7, så vil man skære 40 procent af de nuværende elever fra, og det vil ikke være rimeligt. Mange af de elever vil kunne få en studentereksamen og klare en videregående uddannelse. Allerhelst ser jeg, at man helt undlader at indføre et adgangskrav med minimumskarakterer, men holder fast i den nuværende ordning med en vurdering af, om eleverne er uddannelsesparate, siger Peter Kuhlman til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere