Rekordmange unge søger ind på de store gymnasier

De store gymnasier er populære som aldrig før i Region Hovedstaden. Rekordmange unge har søgt de store gymnasier, og derfor bliver der flere steder oprettet endnu flere klasser.

Til gengæld falder elevtallet på flere små gymnasier. Det viser fordelingen af næste års gymnasieelever, skriver metroxpress.

»Vi ser en udvikling, hvor de mindre gymnasier bliver endnu mindre, og de større bliver endnu større. Det er en bekymrende udvikling, som vi er nødt til sætte fokus på, for ellers får nogle af de her gymnasier svært ved tiltrække elever de kommende år,« siger udviklingschef i Region Hovedstaden Anne Holm Sjøberg.

Efter sommerferien byder Frederiksborg Gymnasium og Borupgaard Gymnasium hver især velkommen til 15 nye klasser med 28 elever i hver klasse - eller i alt 420 1.g'ere. Men samtidig får flere af de i forvejen mindre gymnasier endnu færre elever efter sommerferien.

Små gymnasier kan ikke tilbyde så mange studieretninger

Ifølge Anne Holm Sjøberg skyldes det blandt andet, at de mindre gymnasier ikke kan tilbyde lige så mange forskellige studieretninger, og derfor vælger eleverne de store uddannelsessteder.

Men den udvikling skal vendes, mener formanden for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden, Marianne Stendell (S).

»De små gymnasier vil være truet på deres eksistens om nogle år, hvis udviklingen fortsætter. Mit ønske er, at de små steder skal være lige så attraktive, som de store. Derfor vil jeg nu indbyde rektorerne til et møde om det her,« siger Marianne Stendell til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik