Rekordmange rotteanmeldelser: Nu blæser kommune til kamp med animationsfilm

Egedal Kommune har i løbet af 2018 oplevet rekordmange rotteanmeldelser. Nu har man lavet animationsfilm med gode råd til borgerne.

Rotterne i Egedal lader til at trives, og derfor har kommunen nu søsat en rottekampagne med en række korte animationsfilm. 

De forklarer på pædagogisk vis, hvad man som borger selv kan gøre for at holde de lodne skadedyr væk, når vejret snart bliver køligere.

Og alt tyder på, at rotteplagen er særlig slem i år, for Egedal Kommune har modtaget rekordmange rotteanmeldelser i årets ni første måneder, som man kan se i tabellen herunder.

Rotteanmeldelser i Egedal Kommune.
Rotteanmeldelser i Egedal Kommune.

Samtlige måneder mellem januar og oktober ligger højere end de to foregående år, hvilket blandt andet skyldes den milde vinter sidste år. April måned er hidtil højdespringeren med knap 180 anmeldelser.

- Det er dejligt, at så mange borgere fortæller os, når de ser rotter. Vores rottebekæmper rykker da også hurtigt og gratis ud for at bekæmpe skadedyrene, når vi får en anmeldelse. Men det er nu engang mest effektivt at forebygge rotteangreb, siger miljøsagsbehandler i Egedal Kommune Katrine Rønsch Granath.

Men ved du ikke, hvad du skal gøre, så har kommunen altså proppet de bedste råd ind i de korte film, som både kan findes på kommunens Facebook- og hjemmeside.

Filmene gør det klart, at det i første omgang handler om at gøre udendørsarealerne uinteressante og utilgængelige for rotterne.

Når du fjerner lune gemmesteder, klatrebaner og mad og samtidig lukker huller i kloaksystem og rør, så fjerner du også din stående invitation til rotterne. Vælger du at indhegne kompost eller hønsehus, skal du bruge finmaskede metalnet. Rotter kan nemlig nemt komme igennem åbninger helt ned til to centimeter.

En af filmene kan du se her:

Video: Monkey Tennis Animation Studios

- Det betaler sig at være beredt og gøre det svært for rotterne at flytte ind, da to rotter hurtigt kan blive til rigtig mange i løbet af vinteren. Du kan selv nemt gøre en hel del for at undgå at få rotter, der faktisk ikke behøver mere end et lille hul på størrelse med en tokrone for at komme ind i dit hus, siger Katrine Rønsch Granath.

Hvis du ser en rotte eller tegn på, at der kan være rotter omkring eller i din bolig i Egedal Kommune, skal du anmelde det digitalt her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik