Rekordmange piger deltog ved DM i ungdomsskak

Hver femte deltager var pige, da der i weekenden blev afholdt danmarksmesterskaberne for unge årgange i Køge. Dansk Skak Union håber nu på endnu flere.

Et rekordhøjt antal piger var med, da danmarksmesterskaberne i ungdomsskak fandt sted henover weekenden i Køge. 

En af de piger, som var taget til Køge for at rykke rundt på brikker og udøve hjernegymnastik, var den forsvarende DM-vinder for piger under 13 år, Clara Heiberg. 

- For at blive en god skakspiller kræver det, at man synes, det er sjovt at spille. Og så kræver det, at man træner jævnligt, spiller mange partier og ser flere forskellige stillinger, siger hun. 

For Clara Heiberg startede interessen for skakspillet i fjerde klasse, hvor en lærer inviterede hende til at afprøve skoleskak, som er blevet en intergreret del af undervisningen på flere skoler.

Et rekordhøjt antal piger deltog i danmarksmesterskaberne i ungdomsskak, der blev afholdt i Køge.
Et rekordhøjt antal piger deltog i danmarksmesterskaberne i ungdomsskak, der blev afholdt i Køge.
Foto: Henry Michaelsen / TV 2 Kosmopol

Siden da har interessen hængt ved, og tilbage i januar måned blev hun så danmarks bedste pige-skakspiller inden for sin egen aldersgruppe. 

- Jeg synes, det er sjovt at se nye stillinger, at få nye taktiske opgaver, og så møder man også nye venner, siger Clara Heiberg. 

Større interesse blandt piger

Flere piger end tidligere har i dag fået øjnene op for at spille skak, som i høj grad kan betegnes som en drengesport, hvis man udelukkende kigger på kønsfordelingen.

Til danmarksmesterskaberne i Køge deltog et højt antal piger på lige fod med drengene, og det skaber glæde hos Dansk Skak Union, som håber på en ny tendens, hvor endnu flere piger begynder til skak. 

- Vi mærker for eksempel den stigende interesse her til ungdoms-DM, hvor hver femte deltager er pige, og det er aldrig set før. Det er ikke mange piger, som spiller skak i dag, men vi håber på, at der kommer flere, siger Arild Rimestad, som er kvinde og ungdomsansvarlig hos Dansk Skak Union. 

Selv er danmarksmesteren glad for, at flere piger, ligesom hende selv, har fundet glæden ved at tænke over trækkene. 

- Det er kun fedt, for så er der kun flere piger til turneringerne. 

Og på trods af den stadigvæk store overvægt af drenge i skakverdenen, så mener Clara Heiberg ikke, at skakspillet kun er for drenge.

- Jeg synes, at skak er lige så meget en pigesport, som det er en drengesport, slutter hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik