Rekordmange har søgt om julehjælp i år - men Frelsens Hær mister vigtig indtægtskilde

Flere organisationer har fået rekordmange ansøgere til julehjælp i år. Men Frelsens Hær må ikke spille på Strøget i år - og dermed ryger en vigtig måde at samle penge ind til udsatte på.

- Der gik desperation igennem os. Vi mangler virkelig gode idéer til, hvordan vi samler penge ind, når vi ikke kan gøre, som vi plejer.

Sådan lyder fra Lars Lydholm, der er informationschef ved Frelsens Hær. 

quote Vi har uddelt julehjælp i over 100 år, og for første gang kan vi ikke spille på Strøget. Så hvordan skal vi dog få samlet julehjælpen ind?

Lars Lydholm, informationschef ved Frelsens Hær

Hjælpeorganisationen plejer nemlig at samle julehjælp ind til danskerne med julekoncerter på blandt andet Strøget. Men organisationen har i år fået forbud mod at spille deres traditionelle koncerter på grund af forsamlingsforbuddet.

Frelsens Hær har fået cirka 4.000 ansøgninger om julehjælp fra borgere i hovedstadsområdet i år - og det tangerer de rekordhøje tal fra sidste år. 

- Vi har uddelt julehjælp i over 100 år, og for første gang kan vi ikke spille på Strøget. Så hvordan skal vi dog få samlet julehjælpen ind? Vi uddeler julehjælp for otte millioner i år, siger Lars Lydholm.

- Det er der, folk har en chance for at give penge til os. For det er jo ikke vores julehjælp, det er hr. og fru Danmarks julehjælp. En normal jul, så ser folk os måske på gaden og går hjem og giver et online bidrag, hvis de ikke har kontanter. Så når vi ikke er på gaden, kan det blive svært at samle alle otte millioner ind, siger han.

Rekord mange søger om julehjælp

I flere organisationer lyder den samme besked: Rekordmange har ansøgt om julehjælp i år.

Hos Dansk Folkehjælp har 4.300 personer fra Hovedstadsområdet ansøgt om julehjælp - og det er flere end nogensinde før.

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne, lyder det fra Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Folkehjælp siger 18 procent af deres ansøgere, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt.

Også hos Blå Kors har man fået næsten 1.700 ansøgninger fra udsatte i Region Hovedstaden - et par hundrede flere ansøgninger end sidste år.

Gavekortene er købt

Hos Frelsens Hær er man dog fortrøstningsfuld - og her lover man, at julehjælpen nok skal nå ud til de udsatte:

- Jeg har bestilt gavekortene. Så familierne får deres julehjælp. Men det er klart, vi må være kreative her i december - og det afhænger af alles solidaritet og gavmildhed, siger han.

Han har dog en appel til danskerne her i julen:

- Vi håber, at folk husker Frelsens Hær - også selvom vi ikke er på gaden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik