02:14

Dåbsritualet består for mange mennesker af stor fest og lang gudstjeneste - og oftest noget der sker i det første leveår. Men Eliaskirken på Vesterbros torv i København trodsede i dag traditionen og inviterede til drop- in-dåb

Rekordmange døbt ved drop-ind dåb

Rekordmange blev lyndøbt forrige søndag. Interessen var så stor, at man var nødt til at indkalde ekstra præster.

- Jeg har nærmest været helt høj på oplevelsen efterfølgende, siger Birgitte Kvist Poulsen, der er sognepræst i Eliaskirken til magasinet Kirken i København. 

Og dét som sognepræsten var høj af, var rekordmange nydøbte københavnere der forlod hendes kirke med fugtigt hår. 

Søndag den 3. december blev der nemlig afholdt drop-ind dåb for anden gang i Vesterbro Sogn. Denne gang var Eliaskirken kulisse for et stort rykind, hvor 46 blev døbt i kirken på Vesterbros Torv.

Hun glæder sig især over, at hun som præst havde mulighed for at få nogle dybere snakke med de døbte. 

Læs også Lyn-dåb for voksne hitter

- Der var en mand, der var begyndt at tage stilling til kirken, efter han blev gift for tre år siden. Han var taget helt fra Skævinge for at blive døbt i sit gamle hood. Jeg jeg fik også snakket med to teenagepiger, der var begyndt at snakke om tro, livet og døden. Der var så mange dybe og spændende historier, at jeg kunne blive ved,  siger Birgitte Kvist Poulsen til magasinet Kirken i København.

Næste gang, der er drop-ind dåb, er den 14. april 2018. 

02:14

Dåbsritualet består for mange mennesker af stor fest og lang gudstjeneste - og oftest noget der sker i det første leveår.  Men Eliaskirken på Vesterbros torv i København trodsede i dag traditionen og inviterede til drop- in-dåb

Luk video