Rekordmange deltagere til jubilæumsmaraton

Med 13.281 tilmeldte løbere til søndagens løb fejrede Telenor Copenhagen Marathon 40 års jubilæum med deltagerrekord.

Store dele af København var vanen tro spærret af i søndags, hvor Telenor Copenhagen Marathon fejrede 40 års jubilæum. Med 13.281 tilmeldte løbere satte løbet deltagerrekord.

- Det er fantastisk, at vores strategi gennem de seneste tre år har virket. Det styrker vores målsætning om et tilbagevendende maraton i København med over 15.000 deltagere, så vi er på niveau med Stockholm og Hamborg, som også er prestigefulde internationale maratonløb tæt på København, siger Dorte Vibjerg, der er administrerende direktør i Sparta, som arrangerer Telenor Copenhagen Marathon.

Hun fremhæver blandt andet løbets omgivelser, tre års arbejde med fællestræning i hele Danmark og flere arrangementer i forbindelse med løbet som årsagen til de mange deltagere:

- Ruten er nærmest perfekt. Det gør os unikke, at man kan opleve København på den måde. Desuden har vi arbejdet med at få flere løbere i hele Danmark til at lave træningsfællesskaber, hvor det fælles mål har været marathon i København, siger Dorte Vibjerg.

Næsten 5000 udenlandske deltagere

Hos Wonderful Copenhagen, der har til formål at fremme turisme i København, er der også stor tilfredshed med søndagens maratonløb og de mange udenlandske deltagere:

- Telenor Copenhagen Marathons succes styrker både Københavns internationale brand som sportsby og skaber lyst hos deltagerne til at komme tilbage senere og opleve endnu mere, siger Mikkel Aarø-Hansen, der er administerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Omkring 5000 af løbets deltagere var udenlandske deltagere, og flere af dem satte deres præg på løbet.

To løbsrekorder

Jubilæet blev nemlig også markeret med to løbsrekorder. Kenyaneren Jackson Kibet Limo vandt mændenes løb, da han gennemførte de 42,195 kilometer på 2 timer 9 minutter og 54 sekunder. Det er den hurtigste maratontid på dansk grund nogensinde.

Den kvindelige løber Etalemahu Zeleke Habtewold fra Etiopien slog også en rekord. Hun blev den første kvinde på dansk grund, der løb et maraton på under 2 timer og 30 minutter, da hun krydsede målstregen som første kvinde efter 2 timer og 29 minutter og 29 sekunder.

Ifølge arrangørerne tiltrak årets løb også rekordmange tilskuere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik