Rekordhøjt besøgstal på Det Kongelige Teater

Lidt flere end 800.000 gæster besøgte sidste år Det Kongelige Teater i København. Det er det største antal i teatrets historie.

De digitale underholdningsmuligheder såsom Netflix og HBO tager mere og mere af danskernes tid - men til trods for det rundede Det Kongelige Teater sidste år et skarpt hjørne.

quote Vi er meget tilfredse med resultatet. Det flotte besøgstal peger på, at Det Kongelige Teaters arbejde med at gøre teatret relevant for stadig flere er lykkedes.

Morten Hesseldahl, Teaterchef, Det Kongelige Teater

Hele 806.465 gange blev en billet til en forestilling fremvist i døren, og det er ny rekord. Til sammenligning var besøgstallet i 2016 på "bare" 755.722.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelse.

- Vi er meget tilfredse med resultatet. Det flotte besøgstal peger på, at Det Kongelige Teaters arbejde med at gøre teatret relevant for stadig flere er lykkedes, siger Teaterchef Morten Hesseldahl.

Men i kampen mod de mange digitale underholdningsmuligheder har teatret også selv været aktive digitalt.

På få år er teatret gået fra at være nærmest usynlig på digitale platforme til at være en af landets absolut mest besøgte digitale kultur-destinationer. Det Kongelige Teaters hjemmeside havde i 2017 1.6 mio. unikke besøgende.

Det svarer til en stigning på 11 % i forhold til 2016.

quote Gennem bredere repertoire og nye måder at kommunikere på har vi nået langt flere danskere end nogensinde tidligere. Så det er naturligvis glædeligt.

Morten Hesseldahl, Teaterchef, Det Kongelige Teater

Samtidig følger mere end 90.000 brugere i dag teatrets sociale medier, hvilket har afledt en stigning i antallet af videovisninger, der nu ses næsten fem millioner gange årligt.

- Gennem bredere repertoire og nye måder at kommunikere på har vi nået langt flere danskere end nogensinde tidligere. Så det er naturligvis glædeligt, siger Morten Hesseldahl.

Derudover så 92.000 publikummer vikinge-braget Røde Orm ved Moesgaard i Aarhus, som samtidig blev anslaget til et flerårigt samarbejde med både Aarhus og Lyngby om årlige udendørsforestillinger - på skift mellem de to kommuner.

Teatret introducerede også ”KGL 18”, som giver alle unge på 18 år (i 2018) 500 kr. til forestillinger på teatret. Interessen har været massiv, og knap 10 procent af årgangen har allerede taget tilbuddet til sig.

Det tegner, ifølge teatret selv, godt for fremtiden og for de unges interesse for scenekunsten.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

25_seconds

play
Oplev i weekenden:
Kom med på skattejagt!

tivoli

Populær musical genopstår i Tivoli

Julevindue 1

Landets mest julepyntede vindue? Michael har brugt en uge og 1.500 kugler

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere