Rekordhøjt antal straffesager i Hillerød

Retten i Hillerød behandlede sidste 12 procent flere straffesager end året forinden. Byretten havde flere end 6000 straffesager, og det er ny rekord.

6263 straffesager blev sidste år behandlet i Retten i Hillerød, og det er flere end nogensinde før. I år 2015 var byretten igennem 5560 sager, og oplevede dermed en stigning på mere end 12 procent. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har aldrig haft så mange straffesager. Noget tyder på, at det har at gøre med politiets efterforskning. Der er flere sager af alle typer, siger retspræsident Bjarne Bjørnskov Jensen fra Retten i Hillerød.

quote Noget tyder på, at det har at gøre med politiets efterforskning. Der er flere sager af alle typer.

Bjarne Bjørnskov Jensen, Retspræsident, Retten i Hillerød.

I Nordsjællands Politi oplyser advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen, at det er svært at give et entydigt svar på, hvorfor Retten i Hillerød oplever stigningen - for retten i eksempelvis Helsingør har ikke meldinger om lignende stigning.

- En del af forklaringen kan være, at der generelt er sket en stigning i antallet af anmeldelser af straffelovsovertrædelser fra 2015 til 2016. Og en del af forklaringen kan være, at der er ført flere sager på færdsels- og på indbrudsområdet, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Hendes oplysninger baserer sig på generelle anmeldelsestal og på sigtelsesoplysninger.

Retten modtog i 2016 seks nævningesager, hvor anklagemyndigheden påstår fængsel i 4 år eller derover - de ligger normalt på en til tre sager om året.

Også domsmandssagerne steg til 372 sager, som normalt ligger på 340-350 sager om året.

Bjarne Bjørnskov Jensen fra Retten i Hillerød tilføjer, at kriminaliteten samtidig i nyere tid aldrig har været lavere. Det gælder på landsbasis såvel som lokalt i Hillerød.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik