Rekordhammerslag: Disse vine koster mere end din månedsløn

- Der er virkelig tale om en sand lækkerbisken, lyder det fra vinekspert.

Rigtig mange danskere elsker at drikke vin. Men at ligefrem knalde flere hundrede tusinde kroner af på en enkelt kasse rødvin, er nok noget, de færreste kan finde på.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete søndag eftermiddag, da Bruun Rasmussen Kunstauktioner solgte en kasse magnumflasker fra det hæderkronede franske Domaine de la Romanée Conti til et rekordhammerslag på 290.000 kroner.

- Gårsdagens hammerslag faldt på en kasse magnumflasker fra 1987, der er utroligt velbevarede og har været opbevaret helt korrekt, siden de blev indkøbt og importeret i 1990. Der er virkelig tale om en sand lækkerbisken, og kassen blev solgt til en dansk vinsamler, fortæller Bruun Rasmussens vinekspert Henrik Christiensen i en pressemeddelelse.

100 procent intakte

Både flaskernes stand og de ydre dele som etiketter og kapsler er alle 100 procent intakte og i meget fin form.

Den originale trækasse følger med de flotte magnumflasker, der som noget yderst sjældent bærer serienumrene 000001, 000001, 000001 og for de tre flasker La Tâche numrene 000004, 000005, 000006.

Vinene fra det berømte Domaine de la Romanée Conti er ekstremt efterspurgte, ikke mindst på auktionsscenerne verden over. Da vinene er limiterede og kun udbydes til faste kunder, bliver de flasker, der dukker op på Bruun Rasmussens auktioner, ofte budt højt op.

Ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner er Domaine de la Romanée Conti et af vinverdenens absolut stærkeste brands. Alle i vinbranchen kender “DRC", “Conti", "La Tâche", “Domainet”, som navnene lyder, når der tales om vine fra domainet i Bourgognes hjerte, Vosne Romanée.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik