Rekordernes dag i Tivoli: DM i græskar overgik alles forventninger

Det er højsæson for græskar, og det betyder blandt andet, at Tivoli lørdag inviterede til DM i græskar. Rekordmange deltog og kæmpegræskar sprængte rekorden for største græskar.

Kæmpegræskar på rad og række indtog i dag Tivoli til årets Danmarksmesterskaberne i græskar.

Mere end tre ton græskar fordelte sig hos de i alt 11 deltagere - et antal som allerede er en rekord i sig selv.

Vinderen blev Lasse Blach fra St. Merløse, som gik derfra med titlen og måske endnu vigtigere, sprængte Danmarksrekorden fra sidste år. 

Hans vindergræskar vejede hele 589,4 kilo(!) og dermed var det mere end 100 kilo tungere end rekordindehaveren fra sidste år.

- Den havde jeg ikke lige set komme, siger Lasse Blach, der havde håbet på mindst en top tre og faktisk lidt regnede med at vinde.

- Jeg havde håbet på at slå den, men ikke med så mange kilo, siger han.

Tophemmelig opskrift

Lige nu er der i forvejen græskar overalt i Tivoli, der fejrer den amerikanske højtid Halloween. Det er i den anledning, at man nu for 11. gang afholder Danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar.

På spørgsmålet om, hvordan man avler et så gigantisk græskar, der svinger sig et godt stykke over et halvt ton, svarer landets nye græskarkonge Lasse Blach:

- Min opskrift er tophemmelig, og det ville da være dumt at røbe hvordan. Jeg kan dog sige så meget, at der er brugt masser af kømøg, uhyggeligt meget vand, og den varme sol har som prikken over i’et gjort mit græskar godt, siger han.

Andenpladsen gik til Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald med et græskar på 476,2 kilo. Tredjepladsen gik til Søren Dyrbjerg Matusiak fra Mesinge på Fyn med et græskar på 338,3 kilo. 

Med i opløbet var også Tim Møller fra Helsingør, der stillede op som debutant.

- Jeg er medlem af en græskargruppe, hvor vi følger hinandens græskar, og der kunne jeg godt se, at de andres var kæmpe store. Men jeg er stadig godt stolt, det er stadig min egen personlige rekord, siger han.

Den nordiske rekord for græskar lyder på 626 kilo og er sat i Sverige 2006. Det er nu Lasse Blachs mål at slå den rekord.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik