Rekord-vejr får kunder i biksen: "Vi er ekstremt glade"

Den usædvanlige varme hiver folk ud på restauranterne. Her har man mere travlt end normalt på denne sæson.

Hos Restaunt Raadhuskælderen skal medarbejderne løbe ekstra stærkt her for tiden

- Det er klart, at der er flere folk på gaden, og vi får flere meter i benene, Emil Løgsted Rasmussen, der er restaurantchef.

Og han er ikke ene om at være travl i disse varme sommerdage. Restauranterne er nemlig nogle af dem, der tjener godt på det gode vejr.

Brancheforeningen Horesta har ikke de endelige tal for antallet af besøgende endnu, men de har fået mange positive tilbagemeldinger fra deres medlemmer. 

- Det gør, at der kommer flere turister, at danskerne bliver mere herhjemme, og at man i det hele taget går mere ud, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

- Det betyder også, at vi kan fylde arealerne op på en anden måde, for alle vores 'udestillinger', som vi kalder det i branchen, altså borde og stole udenfor, de kan pludselig besættes. Det er lidt vanskeligere i regnvejr, siger hun.

Rekord-vejr

I maj måned nåede temperaturen i København op på 27,5 grader

Det er den højeste temperatur målt i Hovedstaden så tidligt på året siden 1913. 

Den usædvanlige varme kan også mærkes hos isbutikken Munchies på Torvegade i København, hvor de har haft en ekstra god maj-måned.

- Vi er ekstremt glade. Og selvom det er varmt herinde, så klarer vi det, så længe der kommer kunder herind, siger Andy James, der er manager hos Munchies.

Det lunefulde vejr

Også Emil Løgsted Rasmussen fra Raadhuskælderen nyder travlheden så længe det varer. 

- Nu når vi har sådan en stor gårdhave, så er det selvfølgelig super vigtigt for os, at vejret er godt, så man ikke behøver at sidde indendørs. Så det kan vi selvfølgelig godt mærke på nøgletallene, siger han.

Ifølge prognoserne vil det gode vejr fortsætte - men man kan jo aldrig være helt sikker i Danmark.

- Den danske sommer er jo lidt lunefuld. Så det er bare med at nyde alle de solskinstimer, der er, siger Maibrit Dernof fra Roskilde, der er én af de danskere, der nyder vejret - for nu. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik