Rekord-år på Nationalmuseet

Mere end 1,3 millioner gæster har i 2015 lagt vejen forbi Nationalmuseet. Dermed blev året det mest velbesøgte i Nationalmuseets historie.

I alt 1.378.294 gæster besøgte i 2015 et af Nationalmuseets mange udstillingssteder.

Det er 224.081 flere gæster end i 2014, og en fremgang på 19 procent på landsplan.

Dermed sætter Nationalmuseet ny besøgsrekord, og det glæder museets direktør.

- Det er et rigtigt godt resultat, som museets medarbejdere kan være stolte af, siger Nationalmuseets direktør, Per Kristian Madsen i en pressemeddelelse.

I hovedstadsregionen har især Tøjhusmuseet tiltrukket et stort publikum med en utraditionel udstilling om J.J.R. Tolkiens univers.

- Det var en udstilling, der viste et fantasiunivers og dets fascination af krig. Gik man blot få skridt væk, fik man den tankevækkende oplevelse af, hvad krig egentlig var og er, siger Per Kristian Madsen.

I 2015 besøgte 125.556 gæster Tøjhusmuseet, mens der til sammenligning var 73.927 i 2014.

- Med en fremgang på mere end 50.000 gæster på Tøjhusmuseet er det lykkedes til fulde at få nye gæster ind, og jeg er sikker på, at de besøgende også benyttede lejligheden til at se Tøjhusmuseets andre faste udstillinger såsom udstillingen om den fjerne krig i Afghanistan, siger Per Kristian Madsen.

Også Frilandsmuseet og Orlogsmuseet, Liselund Slotspark og Musikmuseet oplevede fremgang, mens udstillingen i Prinsens Palæ i København havde en lille tilbagegang.

2016 - nu med slotte

For Nationalmuseet bliver 2016 et år med forandringer, da formidlingen af de kongelige slotte og Kronborg fra 1. januar også har hørt under Nationalmuseet.

Nationalmuseet skal altså drive formidling og aktiviteter på Kronborg, i ruinerne under Christiansborg Slot, de kongelige repræsentationslokaler, Staldetatens museum, Slotskirken og Kongernes Lapidarium i Christian den Fjerdes Bryghus, og snart kommer også slottets Kobberkøkken til.

Nationalmuseet skal desuden involveres i formidlingen på Fredensborg og Amalienborg Slot.

- Jeg ser meget frem til de nye opgaver og de mange nye medarbejdere, som nu er en del af Nationalmuseet. De er meget velkomne, og de medbringer masser af erfaring til fælles udnyttelse, og samtidig vil Nationalmuseets samlinger og forskere bidrage til indholdet af formidlingen på slottene, siger Per Kristian Madsen.

Året nye udstillinger på Nationalmuseet skydes i gang den 30. januar, når udstillingen om årets danefæ åbner.

Og i foråret åbner Hangar 46 på Flyvestation Værløse for publikum, hvor besøgende kan opleve militært isenkram fra Tøjhusmuseet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Våbenskjold collage

Den store våbenskjoldsquiz: Hvad er historien bag din kommunes logo?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere