Rekord: 7.530.255 biler i 2017

Øresundsbroen satte trafikrekord i 2017 - og det endda på flere områder

Flest køretøjer på et år. Flest køretøjer per døgn og flest per måned. Rekorderne står nærmest i kø og snubler over hinanden, når man taler om trafikken på Øresundsbroen i det år, vi lige er kommet ud af.

- Vi ser en stigende interesse, fra både danskere og svenskere, for at krydse sundet i fritiden og i mange tilfælde gøre brug af vores gode tilbud, som vi markedsfører. Sommeren 2017 var god vejrmæssigt, da mange valgte at tage på ture på den anden side af sundet, i stedet for at ligge på stranden, siger Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet. 

Og lad os bare kaste os over årsrekorden - 7.530.255 kørtetøjer benyttede den gigantiske bro- og tunnelforbindelse. Dermed blev den hidtidige rekord, der var fra 2016 udslettet - den lød på 7.424.000 køretøjer.

Juli måned sidste år blev den travleste måned på broen nogensinde. På månedsplan kørte 847.100 køretøjer over - og 22. juli var den travleste dag - her kørte 32.000 over Øresund.

Øresundsbro Konsortiet oplyser, at det først opg fremmest er stigninger i fritidstrafikken, der har fået brudt de eksisterende rekorder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik